Skrevet af: Jørgen Rasmussen

5 steps til solid søvn - soveritualet

God søvn er i sig selv bogstaveligt talt gaven, der bliver ved med at give. Med tålmodighed, øvelse og ritualer op til søvnen, kan du endda optimere din søvn med søvndyssende succes til følge.  

Derfor vil vi dele et soveritual med dig, som du er velkommen til at teste og bruge som du ønsker.  

Unlimited Performance prioriterer vi alle at få en god nattesøvn, da vi elsker at træne. Og de to ting hænger særligt godt sammen. For at få det optimale ud af det hårde arbejde til træning, er søvn en vigtig faktor. Både for fedttab, muskelopbygning og sygdomsforebyggelse. 

Efter en dejlig nat med optimal søvn vil du vågne og føle, at du er udhvilet og klar til dagen. For at opnå det hver dag, så gælder det om at prioritere og tilpasse en rutine og et ritual, som passer til dig.  

Vi har et bud på et soveritual, som virker for os. Vi håber, at det hjælper dig til succes i drømmeland.   

TIP: Gem blogindlægget, tag et screenshot eller print det ud - så er det nemmere at gå til :)  

 

Soveritualet starter 45 minutter inden sengetid, og er delt op i 5 steps:  

  1. Sluk alle skærme. Find papir eller notesbog frem og tøm hovedet for tanker. Er der noget du skal huske? Noget der fylder i dit hoved? Gode idéer du skal arbejde videre på? Få det ned på papir, så du kan sove på det og have ro i hovedet.  

  1. Lav en kop te eller koffeinfri kaffe og nyd den.   

  1. Mens teen trækker eller kaffen brygger, kan du med fordel hoppe i et kort, varmt bad på 5-8 min (Hvis du er vant til at tage bad om morgen, så bliv ved med det og vask evt. blot ansigtet med en varm, våd klud).  

  1. Sluk al unødvendigt lys, rul en måtte eller et tæppe ud og lav en kort beroligende udstrækning- og vejrtrækningsrutine (se nedenstående video på 10-15 minutter for inspiration) Udstrækningen bruger vi til at slutte dagen af og afspænde kroppen. 

  1. Når udstrækningen er slut stiller du vækkeuret, og lader al elektronik ligge udenfor soveværelset. Hvis du ikke føler dig helt klar til at sove, så anbefaler vi at du læser et par sider i en bog. 

Der er mere information, tips og gode råd om søvn og træning her:

Godnat, sov godt - og god træning!  

0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar