Skrevet af: Oliver Thorgaard

5 ting du bør vide om personlig træning (hos UP)

Vi hører mange forskellige påstande, myter og forudantagelser om personlig træning. 

Det kan være alt fra folk der ikke har prøvet det, til nogen der har været i et dårligt forløb. Der er desværre rigtig mange af disse der passer; Men vi bestræber os på at være bedre.  
Måske du selv har hørt nogen af disse:
 
Personligtrænere skælder dig ud hvis du ikke holder din plan”
 
”Jeg vil ikke i et kostforløb, fordi så skal jeg give afkald på x”
 
”En personlig træner vil aldrig kunne forstå mig, de har meget viljestyrke og jeg har en rygrad som en regnorm”
 
Mfl.
 

Måske du kan nikke genkendende til nogen af ovenstående. Uanset, så er her 5 ting du bør vide om personlig træning i UP, der gerne skulle give et klarere billede af os. 

 

1. VI HVERKEN SKÆLDER DIG UD ELLER UDDELER STRAF HVIS DU IKKE KLARER EN OPGAVE 

Tænk på os som den evige positive engel på din skulder. Altid opmuntring, positivitet eller empati at hente. Du kan ikke ”fejle” hos os.  
Vi arbejder konstant på at få dine gode sider, lyse punkter, superkræfter eller hvad du vil kalde det, frem i dig. Det du gør godt i forvejen, vil vi gerne have mere af.
 
Og kikser det fuldstændig og du inhalerer 4 pakker Doritos i løbet af en eftermiddag? Så det er det okay! Så står vi her igen til næste træning, og kan snakke om hvad der gik galt, og så kan du prøve igen.
 

Hvis du giver op midt i en øvelse, fordi du er presset, så får du et venligt skub; Er træningen for hård for dig, så justerer vi træningen ned, i stedet for at give dig ”straf træning” 
Det svarer lidt til at begynde at slå på en der i forvejen ligger ned – Det kommer de forventeligt ikke til at rejse sig af 
😊 

 

2. DU BLIVER IKKE SAT TIL TRÆNING DU IKKE HAR LYST TIL 

Kan du ikke lide at løbe? Helt okay, ingen løb på programmet! 

Bryder du dig ikke om at vægttræne? Det er helt i orden, så laver vi noget andet! 

Kan du egentlig bare godt lide at gå en tur ude i det fri, med en podcast i ørene? Jamen så laver vi en plan ud fra det! 

Den bedste træning er den der bliver til noget – Og den du har lyst til at gøre igen, og igen, og… Ja igen. 
Det du konsekvent kan og vil gøre uge for uge, år for år, det er dén træning vi skal have dig i gang med.
 

Du skal i hvert fald ikke være bange for at blive smidt til at lave 1000 Lunges, hvis du virkelig ikke gider at lave lunges!  

 

3. EN PERSONLIG TRÆNER ER IKKE = RESULTATER. VI VEJLEDER OG STØTTER, OG RESTEN ER OP TIL DIG 

Mere end én gang har vi oplevet en klient komme ind i et forløb, med en forventning om at ”så var det hårde arbejde gjort”, og nu hvor personen var i et træningsforløb, så kom resultaterne helt af sig selv. SPOILER-ALERT, det gør de ikke. 

Det gode ved at have en træner og en coach er, at du har en at sparre med. En der kan give dig gode råd, guidelines, tips og tricks og hjælpe dig med at lægge en plan for hvordan du kan komme i mål.  

Vi kan godt sige hvad du skal spise, men det betyder ikke at du kan eller vil gøre det. Men vi kan hjælpe dig med at finde frem til hvad der virker for dig, og hvordan du får succes med det – Derfra er alt arbejdet op til dig selv, med opbakning fra os.  

 

4. ALLE PERSONLIGE TRÆNERE HAR IKKE SIXPACK 

Det er muligt at der er nogen trænere der er fitness-konkurrence-klar året rundt, eller godt kan lide at holde en bestemt fysisk form. Men dette er ikke et must for at være en god træner. Vi mener det er vigtigt at ”practice what you preach”, hvilket betyder at spise sundt og varieret, og holde sig fysisk aktiv. Det er ikke det samme som at skulle have streger i skuldrene, leve udelukkende af kylling og ris, eller at bandlyse pizza. 
Vi er også almindelige mennesker, der godt kan lide at være med til sociale arrangementer, eller nyde en aften på sofaen med vores yndlingsslik.
 

Og du bør bestemt ikke kun vælge en personlig træner ud fra hvordan de ser ud. Hvordan de arbejder, behandler deres klienter og de resultater de får med dem, er så meget mere sigende end de svulmende brystmuskler de måske render rundt med. 

 

5. VI BEKYMRER OS OM DIG, IKKE DINE RESULTATER 

De fleste starter et træningsforløb fordi de sætter et mål de vil opnå. ’Tabe 10 kg’, ’Øge muskelmassen’, ’Blive stærkere’ o.lign. 
Dette vil vi selvfølgelig hjælpe med. Men endnu vigtigere så vil vi gerne vide og hjælpe med dit ”hvorfor”. Hvorfor vil du gerne tabe dig 10kg? Hvad vil det gøre for dig? Hvilken betydning og følelser vil det have for dit fremtidige liv og hvordan vil det føles for dig at opnå det?
 
Finder vi frem til dette, så har vi fundet noget der er værd at kæmpe for!
 
Det vil gøre det nemmere for os at hjælpe dig i den rigtige retning med det forløb der passer til dig. Samtidig vil du selv være mere motiveret for at nå dit mål, hvis du ved hvorfor du virkelig ønsker det.
 

Vi går ikke gennem et forløb med dig, for at høste gode før/og efter billeder til marketingsbrug, eller for at tjene flere penge. Vi gør det fordi vi oprigtigt elsker at hjælpe andre mennesker og gøre en forskel for at du skal få et sundere liv. 

Dette giver forhåbentligt et billede af hvad du kan forvente personlig træning er hos os. Og måske hvad du skal passe på derude. 

Husk på at vi er mennesker, ligesom dig selv. Vi hverken er, eller arbejder med robotter, så vi er nødt til at agere derefter. 
Hvis du godt kunne tænke dig at høre mere om hvad et personligt træningsforløb indeholder, så kan du skrive til os for en uforpligtende samtale og prøvetræning her.
 

Oliver

Oliver Thorgaard har flere års erfaring inden for styrketræning og er uddannet Diplomtræner. Derudover er han også ernæringscoach. Olivers passion for træning har givet ham en placering i fitness-kategorien Men’s Physique Junior.

Han har arbejdet som personlig træner i Fitness DK og er nu havnet hos Unlimited Performance. Her er han med til at gøre hverdagen lettere for folk. Han brænder for at hjælpe andre – ikke kun med deres krop, men også deres mindset. På den måde opnår hans klienter nemlig et vedvarende resultat og en forbedret livskvalitet.

Læs om Oliver her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar