Skrevet af: Jørgen Rasmussen

5 TIPS TIL AT KOMME TILBAGE TIL TRÆNINGEN

Først og fremmest: Bare rolig! Du kan sagtens komme tilbage til rutinen, din aktive livsstil og alle de fordele og fornøjelser, der følger med træningen. 

“Det lyder da meget fint, men hvordan gør jeg det så?”, tænker du måske. I dette blogindlæg får du 5 tips, der gør det nemmere for dig at komme tilbage på sporet. Let’s go!  

 

1. Start med dét du allerbedst kan lide 

Nogen starter altid med at spise desserten. Og den tilgang kan vi med fordel bruge, når du skal tilbage til træningen. Træn det sjoveste først. Ganske enkelt. Hvad har du lyst til? Dans, yoga, løb, cykling, styrketræning, svømning ... youname it. Alt tæller, og det vigtigste er, at du er glad og har det sjovt.  

På den måde sætter du helt automatisk ild til din egen motivationsflamme. Accepter at du har været væk fra træningen i en periode, og hep på dig selv for at vende tilbage. Du er sej!  

Vent endelig med de personlige rekorder og begynd stille og roligt. 

 

2. 20 min. er bedre end ingenting 

Der kan opstå utroligt mange undskyldninger, når du står og skal af sted til træning. Vi kan hurtigt finde på undskyldninger, der retfærdiggør at vi aflyser eller udsætter. Frygt ej. Hjælpen er nær.  

Hiv kalenderen frem og find et tidspunkt, hvor du ikke bliver presset af andre gøremål. Er der meget at se til om eftermiddagen og aftenen? Så planlæg en morgentræning.  

Er det om morgenen du er mest presset? Så planlæg en eftermiddags- eller aftentræning. Den bedste træning er den, der bliver gennemført.  

Og hvad så med tiden? Det kan være en afgørende faktor, når du skal vende tilbage efter en pause. Her gælder det igen allermest om at komme i gang, og tage ét skridt ad gangen.  

20-30 minutters træning kan gøre en kæmpe forskel, og så snart du er inde i træningsrutinen igen, vil du være mere tilbøjelig til at fortsætte i længere og længere tid.  

Det har vi desuden sat ord og tanker på i dette blogindlæg: Så lang tid skal din træning tage                                                                                                                                

 

3. Forberedelse og planlægning er en gave 

Rutiner og vaner handler i den grad også om forberedelse og planlægning. Og her kan du også hjælpe dig selv godt på vej.  

Det starter med din træningstaske: Pak den dagen i forvejen. Når du vågner står den klar, og du skal bare tage den med. Træner du om eftermiddagen, så står den klar ved arbejdsbordet, eller i bilen, som en reminder for, hvad du har sat dig for, og du er derfor mindre tilbøjelig til at springe træningen over.  

Træner du om morgenen? Så kan du enten tage tasken med eller sørge for, at dit træningstøj er klar - lige til at hoppe i, så du hurtigst muligt er på vej af sted og ikke kan vende om.  

 

4. Fokus på følelsen - og dig selv  

Det kan til tider trække tænder ud at skulle af sted til træning. Du tænker måske på, at det bliver hårdt, at du bliver forpustet - eller kommer til at svede. Men husk på, hvor dejligt det føles bagefter. Hvor meget energi du får - af at bruge energi. Især fordi du kender det fra før din pause. Tænk tilbage på den helt fantastiske følelse, der venter dig.  

 

5. Meget mere makkertræning  

For de fleste betyder fællesskabet meget, og det kan være både sjovt og udfordrende at træne med en ven. I kan motivere hinanden til at træne mere eller hårdere. I kan lave fælles aftaler, så der er en forpligtelse i at møde op. Det er de færreste, der lader en makker i stikken.  

Fordele ved en træningsmakker har vi skrevet meget mere om lige her: Få fællesskabb og fordele med en træningsmakker

 

I Unlimited Performance hjælper vi dig i gang med den bedst mulige opstart eller genstart. Drømmer du om at tabe dig, have mere energi i hverdagen eller komme i gang med at opbygge stærke vaner? Så lad os i samarbejde finde frem til, hvordan vi når derhen. Book en uforpligtende samtale og prøvetræning her.

Velkommen tilbage!  

0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar