Skrevet af: Lasse Skovgård Olsen

5 tips til hvordan du kan opnå større træningsglæde

De fleste af os har til tider følt, at det er svært at få pakket træningstasken og komme afsted til træning. Det føles for mange som en sur pligt, der bare skal gøres fordi det er sundt. Sådan behøver det dog ikke at være, så her kommer 5 tips der kan hjælpe dig til at øge din træningsglæde. Det er nemlig bare lettere at få trænet, når du finder glæde ved aktiviteten. 

1. Vær procesorienteret 

Det er helt okay at have mål om at tabe sig, tage på i muskelmasse, eller lave en ny personlig rekord i en øvelse, og det kan i den grad være motiverende at opnå målet. Problemet er dog, at hvis du ikke opnår disse mål, så vil din lyst til at fortsætte træningen ofte blive formindsket. Sørg derfor for at lægge dit primære fokus på processen og ikke slutmålet. Du har nemlig i større grad kontrol over din adfærd og dine handlinger, end hvorvidt du når dit mål. 

 
Du kan blive mere procesorienteret ved at: 

1.      Fokusere på den adfærd og de handlinger der vil føre dig tættere på dit mål. 

2.      Fokusere på de gode følelser i kroppen, træning giver dig, både under og efter. 

3.      Fokusere på at mestre teknikken i en øvelse. 

4.      Belønne dig selv for den indsats du lægger i træningen og ikke kun for de resultater du opnår.  

 

2. Stop med at sammenligne dig med andre  

Når du sammenligner dig selv med andre, hvad end det gælder dit styrkeniveau eller hvordan du ser ud, kan du hurtigt komme til at føle dig utilstrækkelig og blive utilfreds med dig selv og dine træningsresultater. Fokuser i stedet på dig selv og din egen udvikling og se om du kan rykke dig bare en smule ift. hvor du var i sidste uge.     

Lad vær med at sammenligne dig med dit yngre jeg. Hvis du er 45 år gammel og sammenligner dig med dit 20-årige jeg, så kan du komme til at sætte urealistiske forventninger, som du kan have meget svært ved at opnå. Dengang havde du ikke et stressende fuldtidsarbejde, 3 børn og smerter i knæ og ryg, så du kan ikke forvente at være lige så stærk og veltrænet som du var dengang. 

Derudover kan du overveje, om du skal skrue ned for brugen af sociale medier, her kan man nemlig hurtigt komme til ubevidst at sammenligne sig med andre.  

 

3. Lav mere af den træning du elsker 

Er der bestemte øvelser som du gerne vil være bedre til, så skal en stor del af din træning selvfølgelig tage udgangspunkt i disse øvelser. Træner du i stedet med fokus på at øge din sundhed og føle dig godt tilpas, så er er det mindre vigtigt hvilke øvelser eller træningsformer du laver – her er det vigtigste at du laver noget du nyder og synes er sjovt, da det vil hjælpe dig til at være vedholdende med din træning. Hvilken type træning du bedst kan lide, finder du ud af ved gradvist at udforske forskellige træningsformer såsom styrkeløft og vægtløftningsøvelser, kettlebell-træning, kropsvægtsøvelser, maskinøvelser og konditionstræning mm.  

 

4. Sæt barren lavt og øg følelsen af succes 

Er du stresset på jobbet og hjemmefronten og har du både børn, hund og andre fritidsaktiviteter der skal passes, så skal du nok ikke sigte efter at træne 5 gange om ugen! Du kommer bare til at skuffe dig selv og få en følelse af at have fejlet. Planlæg i stedet at komme af sted til træning en eller to gange om ugen. Når du i en til flere måneder har vist dig selv at du kan være vedholdende og få udført dine planlagte træninger, så kan du begynde at træne én gang mere om ugen. Ved at bruge denne tilgang undgår du følelsen af nederlag ved ikke at kunne følge planen. 

Husk at det er usandsynligt at du altid er motiveret og har lyst til at træne. Det er dog stadig vigtigt at du kommer af sted og får lavet et eller andet. På den måde kan du styrke din træningsvane 

 

5. Find et træningsfælleskab 

Nogen kan bedst lide at træne alene, hvorimod andre bliver motiveret af at træne med en træningsmakker eller i et center hvor folk kender hinanden. At have en træningsmakker eller at gå til holdtræning,kan skabe forpligtelse som kan hjælpe dig med at komme afsted til træning.Når du træner med andre kan i motivere og presse hinanden,fyre jokes af og skabe den gode stemning der gør at træningslysten øges! 

Gad du godt at være en af de typer som bare elsker at træne? Så kontakt os her og få en uforpligtende samtale og prøvetræning, så hjælper vi dig godt i gang!  

0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar