Skrevet af: Kasper O. Pedersen

8 strategier til sunde vaner på farten

Oplever du også at det kan være en stor udfordring at holde fat i de sunde vaner imens du er på farten? Bare rolig, du er ikke den eneste!

Det kan enten være i forbindelse med en 1-dags tur, forretningstur, weekendtur eller en længerevarende ferie.

Her kommer der en liste over mine 8 favoritstrategier, som du kan bruge til at forbedre dine muligheder for at holde fast i de sunde valg, i mens du er på farten.

#1 Lav research på forhånd

Skal du være på farten i flere dage kan det være en fordel at lave lidt research på forhånd. Du kan f.eks. undersøge:

 • Er der et fitnesscenter på hotellet eller i nærheden? (Hvis ikke kan du sagtens lave en god rutine med egen kropsvægt eller medbringe nogle træningselastikker)
 • Er der et køleskab?
 • Er der et køkken eller et kitchenette?
 • Er der indkøbsmuligheder?
 • Er der en restaurant på hotellet eller i nærheden? 


#2 Sammensæt din egen menu på restauranten

Her er et tip som de fleste ikke kender. De fleste restauranter kan nemt lave et måltid ud fra dine krav, selvom det ikke står på menukortet. Så ønsker du et måltid uden pomfritter men flere grøntsager og en ekstra bøf? Så kan det sagtens lade sig gøre, du skal bare spørge.

#3 Medbring et proteintilskud

Proteinkilder der kan holde sig i lang tid, uden at være på køl, kan være en udfordring at finde. Proteinpulver kan derfor være en god løsning. Typisk får jeg 1-2 scoops protein pr. dag, men når jeg er på farten kan jeg sagtens bruge endnu flere, hvis det er nødvendig.

Du kan enten fylde flere poser med 1 servering i hver pose og drikke dem direkte fra posen (fyld posen op med vand og bid et hul i enden) eller tag din shaker med.

Hvis du ikke er interesseret i at drikke flere protein shakes dagligt, er en anden god løsning at medbringe nogle hjemmelavede protein bars. Hjemmelavede bars er et fantastisk alternativ til de købte løsninger, som typisk indeholder en masse sukker og store mængder sødestoffer.

#4 Protein on the go

Har du ikke medbragt protein hjemmefra, er der fortsat mange muligheder for at købe det på farten.

Mine favorit proteinkilder på farten er:

 • Yoghurt/Skyr (små bøtter med en ske i toppen)
 • Hytteost
 • Laks
 • Frikadeller eller andre kødsnacks
 • Kyllingespyd fra tanken

#5 Rå grøntsager/frugt/bær

En nem måde at få mad indenbords imens du er på farten er ved at vælge rå grøntsager, frugt eller bær. Du kan enten medbringe dem forvasket og skåret hjemmefra eller købe dem forvasket/økologisk i diverse butikker eller på tankstation. Du kan sågar købe frugt og grønt på McDonald’s.

Mine favorit grøntsager på farten er:

 • Cherrytomater
 • Agurker
 • Squash
 • Gulerødder
 • Frugt

#6 Langtidsholdbare måltider

Udover proteinpulver, proteinbars og rå grøntsager/frugt/bær kan du samtidig medbringe nødder, tørret kød f.eks. beef jerky, konserves såsom tun, makrel og torskerogn samt rugbrød, som alle fungerer som gode langtidsholdbare måltider.

#7 Medbring eller køb dig en kølertaske

Noget så simpelt som en kølertaske åbner op for en masse nye muligheder når du er på farten. Hermed kan du medbringe dine egne madpakker eller fylde den op med fødevarer som har kort holdbarhed, uden den rigtige temperatur.

Jeg har flere gange været i USA på roadtrip, hvor det oplagte valg efter mange timer i bil typisk vil være ”købe” mad. I stedet har jeg valgt at købe en flamingo kølertaske (kan købes i supermarkedet) som dagligt fyldes op med is, enten fra supermarkedet eller på hotellerne (der er ofte en ismaskine). Hermed er der altid lækre fødevarer til rådighed.

#8 Fast food

Jeps, du læste rigtig. Fast food kan også være en god løsning til at få mad på farten, så længe du vælger de fornuftige løsninger. Det kan fx være en grov sandwich, salat med kød, smoothie osv. Det kan typisk købes i diverse butikker såvel som sandwich bars.

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her

Unlimited Performance

Andre har opnået deres mål

Se hvad du kan opnå med et træningsforløb

Se mere her

Klar til forandring?

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at opnå dine personlige mål. Kunne du tænke dig at høre mere om et træningsforløb ved Unlimited Performance? Kontakt os for en uforpligtende samtale.

Se mere her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar