Skrevet af: Timmy Wæxfældt

Bliv bedre til kropshævninger og armbøjninger med denne metode

Cluster sæt-træning er en opdeling af dine gentagelser i mindre sæt, med korte pauser i mellem, hvilket tillader dig at lave flere gentagelser end normale sæt.  

Når du typisk tænker på et sæt, tænker du på at lave en gentagelse efter den anden, indtil du har lavet alle dine gentagelser. Ved øvelser med kropsvægt som f.eks. Chin Up eller Push Up kan det være svært at opleve fremgang, da du ikke umiddelbart kan ændre vægten og derfor må bruge gentagelserne som redskab til at skabe fremgang. Her kan cluster sæt hjælpe dig til blive stærkere og lave flere gentagelser. 

Billedet her viser hvordan du typisk ser på et sæt, men også hvordan opbygningen af et cluster sæt ser ud.

undefined  

Hvis vi tager udgangspunkt i billedet ovenover og bruger Chin Ups som eksempel og antager at du kan lave maximalt 5 gentagelser før du er nødt til at holde en pause, og gentager dette 3 gange. Så vil det give dig sammenlagt 15 gentagelser. Opdeler du derimod dine sæt i mindre dele med en kort pause i mellem, ville du forventeligt kunne lave 1-2 gentagelser mere pr. sæt og dermed øge dit samlede antal gentagelser, hvilket leder til større styrke hurtigere end traditionelle sæt.  

Hvis vi tager udgangspunkt i ovenstående eksempel med en vægt/øvelse du kan lave for 5 gentagelser, kan opbygningen i din træning se således ud: 

3 gentagelser 30sek pause og 3 gentagelser igen.  

Når du kan gennemføre alle dine sæt med de gentagelser, øger du til: 

4 gentagelser 30sek pause og 2 gentagelser. 

Når du kan gennemføre alle dine sæt med de gentagelser, øger du til: 

5 gentagelser 30sek pause og 1 gentagelse. 

Når du kan gennemføre alle dine sæt med de gentagelser, forsøger du at lave 6 gentagelser. Lykkes det, kan du gentage processen ved at opdele 7 gentagelser i mindre dele.  

 

Hvis du kunne tænke dig vores hjælp til at blive bedre til dine Chin ups eller Push ups, eller måske lære dine første, kan du høre hvordan vi kan hjælpe dig ved at kontakte os her, for en gratis og uforpligtende samtale:  

God træning.

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar