Skrevet af: Oliver Thorgaard

Bør du træne eller blive i sengen når du er syg?

Man siger ofte at man holder sig sund og rask ved at motionere, og at det ’booster’ immunforsvaret. Hvorvidt det at motionere regelmæssigt rent faktisk er præventivt mod sygdom, tør vi ikke at svare på, men det har selvfølgelig mange andre sundhedsfremmende effekter.  

Spørgsmålet er så når du rent faktisk ER blevet syg, bør du så løfte tunge vægte, lave løbe-intervaller eller dyrke en omgang meditativ yoga? Eller er det bedste rent faktisk at blive hjemme i din seng? 

Svaret er desværre ikke så simpelt som ja eller nej. Det kommer i høj grad an på hvor syg du er, hvordan du er syg, og selvfølgelig om du føler det giver dig noget positivt at få rørt dig eller ej. 

Ydermere skal du også overveje om du kan smitte andre, og om det er moralsk at gå ned og hoste udover det samme træningsudstyr alle andre bruger. Især ovenpå COVID er det nok mere ildeset end førhen, men bare brug din sunde fornuft. 

For dine resultater og fremgang i din træning gør det ikke spor at tage et par sygedage fra tid til anden. Så du behøver ikke tvinge dig selv til at få lavet dine Squats hvis du har dundrende hovedpine og snotten hænger ud af næsen på dig. Hvis det er for dit psykiske velvære du gerne vil lave noget aktivt, kan du med fordel overveje at køre 50-75% intensitet af hvad du plejer. Gør vægtene lettere og lav nogle færre gentagelser så du ikke udfordrer dig selv og stresser dit immunsystem yderligere. Det kan give mening da træning jo er fysisk hårdt og øger din krops behov for at restituere; Og når den i forvejen er på overarbejde pga. din sygdom, er det måske en god ide at holde lidt igen. 

Du kan også benytte dig af andre aktiviteter såsom: 
Gåture 
Svømning 
Cykling 
Yoga 
Eller en omgang Twister i stuen 

Så er du mildt syg kan du godt træne og motionere med moderat intensitet hvis du virkelig føler et behov for det, men er du meget syg bør du nok blive hjemme, eller holde dig til noget meget mild bevægelse. 

God bedring. 

 

Oliver

Oliver Thorgaard har flere års erfaring inden for styrketræning og er uddannet Diplomtræner. Derudover er han også ernæringscoach. Olivers passion for træning har givet ham en placering i fitness-kategorien Men’s Physique Junior.

Han har arbejdet som personlig træner i Fitness DK og er nu havnet hos Unlimited Performance. Her er han med til at gøre hverdagen lettere for folk. Han brænder for at hjælpe andre – ikke kun med deres krop, men også deres mindset. På den måde opnår hans klienter nemlig et vedvarende resultat og en forbedret livskvalitet.

Læs om Oliver her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar