Skrevet af: Oliver Thorgaard

Derfor bliver du ikke stor af at styrketræne som kvinde

Som personlig træner støder vi ofte på en masse myter og personlige anekdoter omkring kost og træning. Én af dem der ofte går igen er, at kvinder er bange for at blive for store og muskuløse. 

Men kan du forestille dig at du henover en nat vågner og tænker du pludselig er blevet for veltrænet? Formentligt ikke, så der er heldigvis ikke grund til bekymring.

Der skal nemlig utroligt meget træning og dedikation til at få et muskuløst look som kvinde. Og hvis det skal være til ekstremer, som man ser i bodybuilding, ofte også medikale hjælpemidler (doping).

I dette indlæg vil vi derfor komme ind på hvorfor du ikke skal være nervøs for at give den gas med styrketræningen.

 

Genetik

Den første og største årsag til at du vil få svært ved at ende med et meget maskulint look er, at de kvindelige gener ikke giver særlig gode forudsætninger for stor muskelopbygning som hos mænd. Som kvinde har du ikke lige så meget af kønshormonet testosteron, hvilket gør det sværere at blive meget veltrænet.

 

Træningsmængden

For både kvinder OG mænd, gælder det at der skal arbejdes for at bygge muskelmasse. Én tur i fitnesscenteret gør dig hverken større, mindre, slankere eller stærkere. Det kræver utallige timers træning, en god tilgang til kost og flere måneder/år før du kommer til at få store resultater ift. muskelmasse. Bevares, der kan ske meget på nogle måneder eller et år, men snakker vi om man bliver decideret stor at se på, så skal man have god tålmodighed, for det tager tid og træning.

Dem der begynder at få disse resultater er ofte også dem der træner 4, 5, 6 eller endnu flere gange om ugen (Ikke at det er et krav). Altså lægger de rigtig meget af deres liv i træningen, og bruger det ikke blot som en vej til en sundere livsstil eller et vægttab.

 

Intensiteten/belastningen i træningen

Udover at der skal bruges mange timer for at opnå ekstreme resultater, så skal der også lægges meget fokus og energi i din træning. Hvis du skal bygge muskelmasse, så skal du træne hårdt! Det går ikke at stå med den samme vægt til hver træning. Du skal udfordre og presse dig selv, til det syrer og gør ondt i musklerne. Er dit mål at tabe dig, eller få en sundere krop, så behøver du ikke træne lige så hårdt – Blot du formår at presse kroppen lidt, og løfte tungere vægte over tid.

 

Frygten for at skulle blive stor er væk – Hvor skal du så starte?

Nu hvor du ved hvad det kræver for at skulle få din krop til at se ekstrem ud, hvad gør du så for at udnytte styrketræning bedst muligt?

Du kan starte op med at træne 1-3 gange om ugen i 30-60 minutter med moderat intensitet, og bygge videre derfra.

Er du stadig lidt tilbageholden, så kan du være helt rolig da muskelmasse, ligesom vægttab, som sagt ikke kommer over natten, og der er altid mulighed for at ændre/stoppe hvad du gør, så udviklingen ikke længere fortsætter. 

 

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du får nok ud af træningen, eller om du presser din krop nok til at skabe ændringer, så vil vi meget gerne hjælpe dig mod dig mål, hvad end det er vægttab, mere styrke eller øget muskelmasse for den sags skyld.  

 

Referencer

Circulating Testosterone as the Hormonal Basis of Sex Differences in Athletic Performance.

Oliver

Oliver Thorgaard har flere års erfaring inden for styrketræning og er uddannet Diplomtræner. Derudover er han også ernæringscoach. Olivers passion for træning har givet ham en placering i fitness-kategorien Men’s Physique Junior.

Han har arbejdet som personlig træner i Fitness DK og er nu havnet hos Unlimited Performance. Her er han med til at gøre hverdagen lettere for folk. Han brænder for at hjælpe andre – ikke kun med deres krop, men også deres mindset. På den måde opnår hans klienter nemlig et vedvarende resultat og en forbedret livskvalitet.

Læs om Oliver her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar