Skrevet af: Oliver Thorgaard

Derfor taber du dig ikke, selvom du ikke føler du spiser noget

Har du svært ved at tabe dig? Så har du typisk nogle vaner der gør, at du spiser mere end du er bevist om. 

Et studie har undersøgt hvordan det kan være, at nogle overvægtige personer ikke kan tabe sig, selvom de har udfyldt en kostlogbog der viser, at de spiser under 1200 kalorier om dagen!

Undersøgelsen fandt frem til, at opfattelsen af hvor meget der spises, mod hvor meget der rent faktisk spises, kan være vidt forskellig. I gennemsnit viste studiet en underestimering på 47 % ift. det reelle madindtag. 

Det kan være utroligt frustrerende og forvirrende, at føle du i løbet af en hel dag spiser sundt og lidt, men du alligevel ikke taber dig. Dette kan føre til at du opgiver at spise sundere og dropper vægttabet/livsstilsændringer.

 

Kroppen har den bedste revisor

Uanset hvor lidt du føler du spiser, så gælder principperne omkring energibalance stadig. Spiser du mindre end din krop forbrænder taber du dig, og spiser du mere end din krop forbrænder, så tager du på. Punktum.

Der kan til gengæld være mange årsager til at du ikke føler du kan spise lige så meget som din omgangskreds uden at tage på, hvilket fx kan være din forståelse af hvor meget, eller lidt, du rent faktisk spiser.

Læs også: Derfor taber du dig ikke selvom du kun spiser 1200 kcal om dagen

 

Prøv et madlog eksperimentet i en uge og tab dig

Hvis du oplever at du ikke spiser ret meget, og at vægten ikke falder, så kan du prøve et lille eksperiment i en uge, som skal identificere dine bevidste såvel som ubevidste madvaner.

Ideen er, at det skal få dig til at finde ud af, hvorvidt du spiser så lidt som du føler, eller om du ubevidst spiser mere.

Selve eksperimentet er relativt simpelt, men kræver dog lidt engagement.

I en uge skal du være ekstra bevidst om dit madindtag og notere ALT hvad du spiser og drikker. Hvorvidt du gør det på et stykke papir, tager billeder af alt din mad, eller noterer det med en app som MyFitnessPal er helt op til dig.

Du har måske forsøgt før med nogle enkelte måltider eller en enkelt dag. Denne gang opfordrer vi dig til at prøve en hel uge (også weekenden) for hvert eneste måltid, snack og drikkevarer tæller!

Sørg for at inkludere alt hvad du indtager, glem ikke ting som mælk og sukker i kaffen, dressing og olie på salat og i maden, eller de 5 stykker slik du tog fra skuffen eller skålen på arbejde. Intet slipper forbi kroppens regnemaskine.

Husk at dette ikke handler om at dømme dig selv, eller hvad du spiser, men blot at blive opmærksom på hvad du egentlig spiser. Forsøg derfor ikke at være dømmende over dig selv.

Undgå at lave nye tiltag til din kost i denne uge, da det gerne skulle afspejle en helt almindelig uge, og ikke hvordan du gerne vil have den skal se ud.

Når du har noteret al din mad på en hel uge, så sæt dig ned og gennemgå din logbog/billeder/app.

Stemmer det overens med hvor meget du tror du spiser?

 

Registrer kun for en uge og find frem til dit fokuspunkt

Vi vil gøre opmærksom på at dette ikke er noget vi anbefaler eller praktiserer som en fast bestanddel af en kostændring, slet ikke hvis du synes det er overvældende. Det er blot for at give dig mere indblik i dig selv og din kost, og forhåbentligt opdage de ubevidste kalorier der kommer i dagligdagens travlhed.

Når du har gennemført denne uge, vil vi anbefale dig at starte med at ændre én ting ad gangen, så du øger sandsynligheden for at lave en varig ændring af kosten, frem for en kortsigtet omvæltning.

 

Resultatet? Øget bevidsthed = Vægttab

Som nævnt tidligere nævnt er det nemt at undervurdere hvor meget du spiser. Det er ikke fordi du prøver at snyde, lyve eller andet for at skjule dit madindtag, det er fordi vi som mennesker ikke er særlig gode til at vurdere portionsstørrelser.

Oveni så har vi også ofte så travlt, at vi glemmer de hurtige snacks.

Vi vil gerne hjælpe med hvad du kan gøre herfra. Både efter du har identificeret de små forglemmelser, eller hvis du stadig er i vildrede over hvorfor du ikke taber dig.

Lige nu er tilmeldingen åben til vores Bootcamp, Baby Bootcamp og Herrehold, hvor du stadig kan nå at få en af de sidste pladser på holdet som starter i uge 11. Alternativ kan du altid kontakte os for en uforpligtende samtale omkring et personligt træningsforløb. 

Oliver

Oliver Thorgaard har flere års erfaring inden for styrketræning og er uddannet Diplomtræner. Derudover er han også ernæringscoach. Olivers passion for træning har givet ham en placering i fitness-kategorien Men’s Physique Junior.

Han har arbejdet som personlig træner i Fitness DK og er nu havnet hos Unlimited Performance. Her er han med til at gøre hverdagen lettere for folk. Han brænder for at hjælpe andre – ikke kun med deres krop, men også deres mindset. På den måde opnår hans klienter nemlig et vedvarende resultat og en forbedret livskvalitet.

Læs om Oliver her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar