Skrevet af: Kasper Odsbjerg

Det skal du gøre når du falder tilbage i dine dårlige vaner

Ved alle nye vaner du prøver at ændre, er det et tilbagevende problem (hvis du er ligesom de fleste), at du falder tilbage i dine gamle vaner. 

”Det er ikke et spørgsmål om hvorvidt du falder i og bryder din nye vane, det er et spørgsmål om, hvad du gør, når det sker”

Citat fra Bog: "Jytte fra Marketing, er desværre gået for idag"

 

Uanset hvilken vane du prøver at ændre, eller tilføje, vil det med sikkerhed gå galt på et tidspunkt. Forskellen på succes og fiasko er, hvad du gør, når det går galt. 

Langt de fleste vil give efter for: ’Alt eller intet tankegangen’ og ’Så kan det også være lige meget mentaliteten’ 

Du kender det sikkert:

Du forsøger at tabe dig, du har været vedholdende i flere uger og sagt nej til søde sager. En dag kan du ikke modstå fristelsen, du spiser et stykke kage (selvom du havde planlagt at lade være) og du får følesen ’nu kan det være lige meget, for nu har jeg fejlet’ og går tilbage til dine gamle vane

… Lige indtil næste gang du prøver at tabe dig, hvor det samme sker. 

 

Vedholdenhed er ikke det samme som perfekt

Vedholdenhed er vigtig uanset hvilket mål du vil opnå, men vedholdenhed er ikke det samme som perfekt!

Det er let at komme til at misforstå vedholdenhed med perfekt og det er et problem! For ingen er perfekte og ingenting er lige meget!

Det bekræfter vaneforskningen også – selvom det går ”galt” en enkelt dag, har det ingen indflydelse på den vane du prøver at ændre. Det får det først hvis du begynder at give efter 2 eller flere dage i streg, så bliver dette din nye vaner, du springer over. 

En af de metoder du kan bruge til at ændre din ’nu kan det kan være lige meget tankegang’ er at lave en plan for hvad du skal gøre når det går galt – for det vil som sagt gå galt, før eller siden.  

 

Lav en hvis-så-plan

En af de bedste metoder er at lave en ”hvis-så-plan”.

”Hvis X sker, så vil jeg gøre Y”

Hvis jeg vil springe en styrketræning over, så skal jeg tage løbetøjet på og løbe en tur istedet

Hvis jeg ikke når en træning i dag som planlagt pga. uforudsete udfordringer, planlægger jeg en ny træning ind i min kalender med det samme-

Hvis jeg spiser et stykke kage, så vil jeg spise grøntsager til næste måltid.

Og sådan kan du blive ved med at lav en hvis-så-plan, som passer ind i dine udfordringer.

 

At planlægge hvad du skal gøre når tingene går galt, betyder ikke at du forventer at fejle, men nærmere at du ved hvad du skal gøre og hvordan du kommer tilbage på sporet, når tingene ikke går som planlagt. Hvis du fokuserer på at være perfekt, så bliver du fanget i alt eller intet tankegangen og så når du aldrig dit mål!

 

Har du brug for hjælp til at ændre dine vaner? Så skriv til os og book en uforpligtende samtale om et forløb, hvor vi finder frem til netop dine udfordringer og laver en plan der passer ind i din hverdag.

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar