Skrevet af: Timmy Wæxfældt

Din forbrænding falder ikke med alderen

Vi har tidligere troet at vores forbrænding bliver langsommere/dårligere med alderen. Men en ny international undersøgelse trodser vores tidligere overbevisning og viser noget andet (i hvert fald til du er i 60’erne). 

 

Et overraskende resultat - din forbrænding falder ikke med alderen

Forskerne har undersøgt hvordan menneskers forbrænding ændrer sig fra nyfødt til 95 år.  

Forbrændingen er størst omkring 1-års alderen og falder markant frem mod 20’års alderen. Herfra er det minimale ændringer frem til 60 år, hvor den igen begynder at falde langsomt (se graf) 

undefined   

Ikke nok med at din forbrænding ikke ændrer sig fra du er 20-60 år, så viser det sig at hverken graviditet eller overgangsalder haeffekt på din forbrænding. Årsagen til at du kan have sværere ved at tabe dig, eller at du oplever at du har let ved at tage på, skal derfor findes andre steder!  

 

Hvad sker der med kroppen når du bliver ældre

Når du ved at det IKKE er kroppen der skruer ned for forbrændingen, så må det betyde at du enten er mindre aktiv, spiser mere eller en kombination af begge.  

Nogle af de forskelle vi oftest oplever i de livshistorier vi bliver fortalt er: 

  • Cyklen er blevet skiftet ud med en bil 
  • I stedet for at møde vennerne til sport, mødes i nu til mad
  • Sportskampene i weekenden er blevet skiftet ud med vinsmagninger  
  • Kyllingefileterne er blevet udskiftet med saftige bøffer
  • Det kan også være din aftenløbetur er blevet udskiftet med tøjvask og bleindkøb.  

Som du måske kan fornemme er praktikalitet, tid og magelighed nogle af fjenderne for den gode/høje forbrænding.  

Du kan se om du kan gøre din motion mere praktisk, som f.eks. at gå/cykle til og fra arbejde eller indkøb.  

Gøre det mere socialt som f.eks. gåtur med veninderne eller en padel tennis-kamp med gutterne. 

Eller måske gøre det mere mageligt ved at finde motionscyklen frem og placere foran fjernsynet, så du kan sidde indendørs og følge med i din yndlingsserie, samtidig med at du forbrænder noget energi.  

 

Få gang i forbrændingen igen og kom tilbage i form som i de gode gamle dage! Skriv til os og book en uforpligtende samtale og prøvetræning allerede idag. 

 

Referencer 

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar