Skrevet af: Kasper O. Pedersen

De fem hvorfor-spørgsmål

Giv din målsætning værdi ved at finde årsagen til, HVORFOR du vil opnå det. En målsætning med værdi vil være med til at forøge sandsynligheden for, at du realiserer din målsætning.

De fem hvorfor-spørgsmål er en simpel spørgeteknik, der anvendes til at finde frem til værdien i det, du gerne vil opnå.

Teknikken er oprindeligt udviklet af Sakichi Toyoda og blev brugt af Toyota Motor Corporation i forbindelse med udviklingen af deres produkter. Idéen er, at når du har noget, du gerne vil opnå (eller hvis noget går galt), så kan du spørge dig selv: hvorfor.

”Hvorfor vil jeg opnå dette?”

Derefter, lige meget hvilket svar du kommer op med, kan du spørge dig selv: hvorfor. Dette gentages fem gange.

Vi har inkluderet et par eksempler fra vores klienter, der har forsøgt sig med denne metode. De to eksempler angiver klientens egne ord for, hvad de gerne vil opnå og deres personlige værdier bag. En konkret målsætning og handleplan har vi fokus på at opsætte med den enkelte klient efterfølgende og fremgår derfor ikke i dette indlæg. 

Hvad vil du gerne opnå med et Unlimited Performance-forløb?

Jeg vil tabe mig

Hvorfor vil du tabe dig?

Fordi jeg vil kunne passe et par jeans i en mindre størrelse.

Hvorfor vil du gerne kunne passe et par jeans i en mindre størrelse?

Fordi når jeg går i et par mindre jeans, føler jeg, at jeg ser bedre ud.

Hvorfor vil du gerne se bedre ud?

Fordi når jeg ser godt ud, så har jeg det også bedre med mig selv.

Hvorfor vil du gerne have det bedre med dig selv?

Fordi når jeg har det godt med mig selv, så har jeg mere selvværd og selvtillid.

Hvorfor vil du gerne have mere selvværd og selvtillid?

Fordi hvis jeg har mere selvværd og selvtillid, føler jeg mig bedre i kontrol, og dermed kan jeg få det ud af livet, jeg gerne vil. 

 

Hvad vil du gerne opnå med et Unlimited Performance-forløb?

En stærk og sund krop

Hvorfor vil du gerne opnå en stærk og sund krop?

Fordi det er vigtigt for mig at være tilfreds med min krop.

Hvorfor er det vigtigt, at du er tilfreds med din krop?

Fordi jeg hviler mere i mig selv, når jeg har et afslappet forhold til min krop.

Hvorfor hviler du mere i dig selv?

Fordi jeg føler, at min krop er mere i balance og kører som ”smurt”.

Hvorfor vil du have en krop i balance?

Fordi hvis min krop er i balance, er jeg også psykisk i balance. Hvorfor? Fordi jeg hele mit liv har haft et usundt forhold til min krop, og jeg har fundet ud af, at det fysiske og psykiske hænger sammen. Hvis min krop er glad, er jeg glad.

 

Det er alligevel ret dybdegående årsager til at opnå sit mål!?

Nu er det DIN tur! Prøv teknikken af på dig selv. Når du har fundet frem til værdien i din målsætning, er det næste skridt at lave en handleplan for, hvordan du opnår dit mål.

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her

Unlimited Performance

Andre har opnået deres mål

Se hvad du kan opnå med et træningsforløb

Se mere her

Klar til forandring?

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at opnå dine personlige mål. Kunne du tænke dig at høre mere om et træningsforløb ved Unlimited Performance? Kontakt os for en uforpligtende samtale.

Se mere her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar