Skrevet af: Kasper Odsbjerg

Fald ikke i fælden - 3 træningsmyter der kan begrænse din træning

Pas på du ikke falder i!

Der florerer desværre rigtig mange træningsmyter på diverse medier og i træningscenteret, som fører til forvirring, frustration og suboptimale resultater med din træning! 

Vi har udvalgt 3 af de mest udbredte træningsmyter, som vi vil gøre dig klogere på, så du får de bedste resultater med din træning. 

 

1. ”Konditionstræning er den bedste måde at tabe dig på”

Konditionstræning kan være en effektiv måde til at forbrænde kalorier og dermed tabe dig, men det er ikke den eneste, eller nødvendigvis den bedste måde for dig at opnå et vægttab. Styrketræning (og især din kost) spiller også en vigtig rolle i dit vægttab. 

Det er korrekt at du forbrænder flere kalorier ved konditionstræning end ved styrketræning og dermed vil du, isoleret set, tabe dig mere ved at lave konditionstræning frem for styrketræning. Men vægttab er ikke altid det bedste måleredskab! Du kan tabe vægt på mange (også uhensigtsmæssige) måder – f.eks. en tur i alene i vildmarken i 30 dage.

De fleste vi arbejder sammen med, vil gerne tabe fedt, uden at miste muskelmasse. De vil gerne strammes op, så vægttabet sidder rigtig.  

Når du styrketræner, opbygger du, eller vedligeholder du din muskelmasse under et vægttab. Det betyder at du modvirker en del af vægttabet, ved at opbygge muskelmasse.

Styrketræning vinder derfor aldrig en ren vægttabskonkurrence, men det hjælper dig med at opbygge muskelmasse og stramme din krop op under et vægttab.   

Konditionstræning er muligvis bedst hvis vi ser isoleret på vægttab, men det kommer også med den ulempe at du mister muskelmasse, som du taber dig.

Den bedste måde DU opnår et vægttab på, er ved at lave den træning du synes er mest underholdende og som du kan se dig selv komme afsted til hver uge. Om det er konditionstræning, styrketræning, eller noget helt tredje – det er i første omgang ikke så vigtig. Når det er sagt, vil du gerne opnå et vægttab så effektivt som muligt, så anbefaler vi en kombination af styrketræning, konditionstræning og selvfølgelig tiltag med din kost for vægttab.

Du kan læse meget mere om kondition vs styrketræning for vægttab her.

 

2. ”Punktforbrænding er muligt”

Mange tror at de kan målrette deres træning til at reducere fedt på bestemte områder af kroppen, såsom maven eller lårene – f.eks. ved at træne disse områder mere. Men det er ikke muligt at punktforbrænde fedt. Kroppen vil typisk forbrænde fedt fra de ”nemmeste” steder først (individuelt) og de sværeste steder til sidst (typisk mave for mænd og lår for kvinder) 

Hvis du gerne vil have en flad mave og mindre lår, så bliver du nødt til at finde en livsstil hvor du kan ligge i et kalorieunderskud i lang nok tid, til at din fedtprocent bliver så lav, at din krop begynder at tabe fedt fra dine ”svære” steder. 

Du kan blive meget klogere på punktforbrænding her.

 

3. "Jo mere du træner, jo bedre" 

Træning er vigtig for at opretholde en sund livsstil, men for meget træning kan faktisk være skadeligt for din krop. Overtræning kan føre til skader, træthed og nedsat præstationsevne. Det er vigtigt at du lytter til din krop og giver den tid til at hvile og genopbygge mellem træningsdagene. Vi oplever at langt de fleste kan opnå deres mål ved at træne 2-5 gange om ugen. Her kan du se hvor mange gange du skal træne om ugen for at opnå dit mål. 

 

Har du brug for hjælp til at undgå at falde i træningsmyterne og få det maksimale ud af din tid og indsats? Så er du altid velkommen til at booke en uforpligtende samtale og prøvetræning.

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar