Skrevet af: Timmy Wæxfældt

Flyt dit fokus og fokuser på det positive

Julefrokost, slikskål, kagedåse, æbleskiver, gløgg, varm kakao og julekilo er uundgåeligt og uundværligt for en god jul. Brug de ekstra kalorier til noget godt! 

 

Flyt dit fokus 

Julen er en tid hvor det handler om at fokusere på alt det gode og det samme skal vi gøre nu!  

Du træner sikkert for at holde dig i form og måske endda kæmper for at undgå de ekstra kilo der kan følge med julen. Men i stedet for at lade det gå udover julehumøret kan du vende det til din fordel.   

 

Julen gør dig stærk 

De ekstra kalorier fra julehyggen har det med at vise sig på badevægten, MEN de kan også sætte sig på de vægte du løfter. Du har garanteret hørt at det kræver et kalorieunderskud for at tabe sig, men vidste du også godt at det er nemmere opbygge muskelmasse (1) og dermed blive stærkere når du er i kalorieoverskud?! Du kan med fordel give den ekstra gas i træningscentret og udnytte julemadens ekstra energi.  

 

Brug juleenergien til at skabe små julemirakler i træningscenteret

Mange veje fører til Rom og lige så mange veje fører til mere styrke og større muskler.  

Her får du nogle af vores metoder til at blive stærkere: 

1. Flere gentagelser – samme vægt 

Plejer du at lave 40kg for 10 gentagelser kan du forsøge om du kan øge med 1 gentagelse pr. træning/uge – Føler du at pulsen bliver den største begrænsning er det på tide at gå videre til næste metode

2. Mere vægt – samme gentagelser 

Plejer du at lave 40kg for 10 gentagelser kan du forsøge om du kan øge vægten for hver træning/uge. Prøv at holde vægtøgningerne til max 5% pr. uge. Typisk vil du kunne øge vægten mere/hurtigere i øvelser som Squat og Dødløft sammenlignet med øvelser som Bænkpres og Lat Pull Down.  

3. Flere sæt – samme vægt/gentagelser 

Plejer du at lave 40kg for 10 gentagelser i 3 sæt/runder før du er nødt til at sænke vægten, eller lave færre gentagelser, kan du forsøge at lave 1 sæt mere for hver træning/uge. Vi anbefaler at du øger til max 6 sæt af både hensyn til risiko for overbelastning og tid.  

OBS: Flere sæt er ikke ens betydende med større styrke, men umiddelbart det der giver størst udbytte ift. muskelopbygning. 

 

Er du i tvivl om hvor meget vægt du før har løftet og hvor mange gentagelser du har lavet, så anbefaler vi at du starter her: Uden logbog opnår du ikke optimale resultater

Giv dig selv en julegave for livet og lad os hjælpe dig med planlægge din træning så du kan få en stærkere og bedre hverdag. Kontakt os her for en uforpligtende samtale og prøvetræning. 

Referencer

1. Effects of Different Dietary Energy Intake Following Resistance Training on Muscle Mass and Body Fat in Bodybuilders: A Pilot Study

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar