Skrevet af: Timmy Wæxfældt

Hvor lang tids forberedelse til konkurrence

 

Der er kommet en form for standard ift. hvor lang tid det tager at komme i form til konkurrence. 12-16 uger er det typiske tidsinterval jeg høre. Hvor lang tid det tager afhænger af dit udgangspunkt og hvilken oplevelse du vil have af din diæt. Er diæten hård og du skal tabe dig hurtigt vil risikoen for at ikke kan holde diæten være markant større og du mister for meget muskelmasse og styrke. Følgende guidelines er hvad vi anbefaler som minimum.

Som udgangspunkt skal du forestille dig hvad din konkurrence-fedt% er og derefter ligge 3 uger til for hver % du er fra.

Nuværende fedt% – konkurrence-fedt% = (X % *3 uger) = Antal uger til forberedelse

Eks. 1:

Konkurrenceform Men’s Physique +178 cm ca.  5% (harpenden 7-punkt) – Nuværende fedt% 14

14-5=9%  -> 9*3=27 uger

 Eks. 2:

Konkurrenceform Bikini Fitness -166 cm ca. 12% – Nuværende fedt%  24

24-12=12% -> 12*3=36 uger

Disse tidsintervaller er hvis alting går efter planen! Ingen sygdom, ingen uhensigtsmæssige perioder. For at tage højde for disse perioder kan du som tommelfingerregel ligge 3 uger til.  Disse udregninger er ift. at reducere fedt% og tager ikke hensyn til muskelopbygning eller forbedring af præstation.

 

 

 

 

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar