Skrevet af: Kasper O

Kom dine impulsive handliger til undsætning

Kender du følelsen af at miste kontrollen? En situation hvor du foretog et impulsivt valg og efterfølgende tænkte, hvordan skete det!?

”Var der nogle der fik nummerpladen på den nutella-lastbil der ramte mig?”

I så fald er du ikke den eneste!

Du kan optimere dine forudsætninger for at overvinde de spontane handlinger ved at lave en handleplan, dvs. forberede en taktik, du kan benytte dig af i ”kampens hede”.

Du kan stille dig selv spørgsmålet:

"I hvilke 3 situationer har jeg en tendens til at træffe impulsive- og uhensigtsmæssige valg ift. mit madindtag?"

Det kunne fx være:

1. Når jeg bliver sulten, køleskabet er tomt, men skuffen er fyldt med gode sager.

2. Når jeg er sammen med andre og der bliver serveret et orgie af kage.

3. Når jeg keder mig!

Nu hvor du har identificeret de impulsive situationer, skal du forsøge at lægge en taktik for, hvordan du kommer de impulsive handlinger til undsætning, så du ikke efterfølgende sidder tilbage med følelsen af, at du mistede kontrollen af egen fri handling.

1: Altid have nogle nemme og sunde snacks tilgængelig fx nødder, rå grøntsager, frugt eller ingredienser til en Supershake (den har i ikke hørt før vel!?)

2. Afvente situationen og spørg mig selv, hvad har jeg virkelig lyst til? Prioriter ml. de gode sager, i stedet for at tage et stykke af hver.

3. Bryd kedsomheden med en gåtur/andet fysisk aktivitet, arranger en ”kaffe-date” eller lignende der kan får dig op af stolen!

Lav opgaven på dig selv, og del gerne dine erfaringer med os.

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar