Skrevet af::: Anne

Mayo

Det skal du bruge:

1 æggeblomme ▪ 1 lille spsk lager eddike ▪ 1 stor spsk god sød sennep ▪ 1/2 tsk salt ▪ 1 dl olie (raps eller solsikke)

Wauw effekten ved at røre sin egen mayo, er langt større end sværhedsgraden ved at røre den. Her får du en simpel og nem opskrift på en helt klassisk mayo, jeg pisker min mayo med en håndmikser, hvilket helt sikkert vil få enhver rigtig kok til at gyse "en mayo skal røres i hånden" men det er virkelig nemt og hurtigt med en håndmikser. Jeg rører min egen mayonnaise, fordi det smager bedre og fordi jeg på ingen måde er vild med fabriksfremstillede fødevarer. Jeg tror fuldt og fast på at der er en ernæringsfordel i alt der er hjemmegjort. Mayonnaisen rører jeg enten med en økologisk koldpresset raps- eller solsikkeolie. De koldpresset økologiske olier kan godt have en bitter smag, da de er fremstillet på den mest skånsomme metode. Hvorimod en mere smagsneutral olie har været igennem en raffineringsproces, hvor olien har været opvarmet. Det er ikke muligt at købe økologisk raffinerede olier, som industrien anvender til deres meget smagsneutrale mayonnaiser. Jeg synes ikke den koldpresset smag er gennemtrængende og synes bestemt der er noget lækkert over en økologisk raps eller solsikke olie frem for de konventionelle raffinerede. 

Olie er en vegetabilsk fedt kilde der er fuld af de gode umættede fedtsyrer, men olie og dermed mayo er kalorietæt, så pas på, for det smager virkelig godt. 

Velbekomme


Mayo opskrift

Sådan gør du

Pisk æggeblomme, sennep, eddike og salt sammen, tilsæt olien i en lind stråle mens der piskes konstant. Pisk til den ønskede konsistens. 


Ingredienser      Æggeblomme salt og sennep 

Mayonnaise olie       Mayonnaise

 

Opskriftsinfo

Varighed: 5 min
Personer: 4
Sværhedsgrad:

Tips & Tricks

Brug den eddike du har. Med æblecidereddike eller hvidvinseddike bliver smagen stadig neutral. Mayonnaisen smager også fantastisk med balsamicoeddike 

Anne Marie

Anne Søndergaard har trænet gymnastik hele sit liv og har udvidet sit felt med træning og fitness. Hun har en bachelor i Idræt fra Aalborg Universitet og er derudover også uddannet Diplomtræner og ernæringscoach. Anne Marie har desuden også placeringer indenfor vægtløftning.

Hun er i særdeleshed optaget af at træne kvinder, men interesserer sig også i høj grad for ernæring. Udover at være en del af Unlimited Performance, har Anne også sin egen madblog, hvor hun eksperimenterer og deler lækre og sunde opskrifter.

Anne brænder for, at hendes klienter skal blive den bedste version af dem selv. Som underviser på Unlimited Performance’s bootcamps for kvinder, baner hun vejen for, at flere kvinder skal styrketræne og finde glæden i træning

Læs om Anne Marie her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar