Skrevet af: Anne Søndergaard

Mindset – valget er dit 

Dit mindset og din tankegang er afgørende for, om du får succes med det du sætter dig for. Her vil vi kort forklare dig teorien omkring mindset og efterfølgende hvordan du ved hjælp af dit mindset opnår det du sætter dig for.  

 

Mindset – tankegang  

Mindset eller tankegang er en bestemt måde at tænke på. Ifølge psykologiprofessor Carol Dweck ved Standford University, som har udviklet mindset-teorien, er der grundlæggende to forskellige syn på evner og udviklingsmuligheder. Hun skelner mellem troen på at evner og udviklingsmuligheder er fleksible og foranderlige, eller om de er faste. Teorien kalder hun ”fixed – growth mindset”. Ifølge teorien har man enten et overvejende fixed mindset eller et growth mindset.  

Et fixed mindset anser evner for medfødte, og at man derfor enten har dem, eller ikke har dem. Personer med et fixed mindset er overbeviste om, at det er vores medfødte evner der afgører vores succes. Derfor anses indsats og hårdt arbejde for ligegyldigt og overflødigt.  

Et growth mindset anser derimod evner som noget der er fleksibelt og kan udvikles. Hårdt arbejde og fejl ses derfor som naturlige elementer i udviklingen mod målet, gennem øvelse og vedholdenhed.  

 

Din tankegang påvirker dine følelser og dine handlinger

Så hvad fortæller du dig selv?  

Dit mindset og troen på egne evner er afgørende for om du opnår det du gerne vil. Det kan du overføre til din kost og din træning. Dit mindset kan, og skal trænes, ligesom dine muskler. Dit mindset vil på samme måde vokse.  

Fortæller du dig selv:  

”At du ikke kan løse opgaven, fordi du ikke har talent?”   

Eller 

”At du ikke kan løse opgaven endnu. Jeg prøver igen og øver mig til næste gang?” 

Hver gang du står overfor en opgave eller en udfordring, så læg mærke til hvad du fortæller dig selv? Du har altid 3 valg i enhver situation 

  • Acceptere / Reagere på dem 
  • Ændre dem / gøre noget ved dem 
  • Eller forsvind fra den / forlade scenen  

Forstil dig at dit mål er et vægttab, men hver dag når du går i kantinen serverer de flæskesteg, brunekartofler og sovs. Fortæller du dig selv at det er menuen i kantinen som gør at du ikke kan opnå dit ønskede vægttab og spise som du gerne vil. Eller ser du det at gå i kantinen som en mulighed for at spise den frokost, sammen med din kollegaer, som du gerne vil?  

Du kan vælge at acceptere situationen, slutte fred med dine tanker og spise flæsestegen uden at gøre mere ved det.  

Du kan ændre/gøre noget ved situationen, f.eks kan du tage din egen madpakke med.  

Eller når du kommer i kantinen og ser der serveres flæskesteg, kan du vælge at gå i butikken og købe rugbrød, cherrytomater og hytteost.   

Du vælger selv. 

 

Hold fokus på hvad du gør godt og ikke på hvad du kan gøre bedre. Det er den tilgang vi bruger i Unlimited performance og har stor succes med overfor vores klienter. 

 

Vil du træne dit “fixed mindset” til et “growth mindset” og opnå dit mål? Tag det første skridt i dag og kontakt os for en uforpligtende samtale og prøvetræning.  

Anne Marie

Anne Søndergaard har trænet gymnastik hele sit liv og har udvidet sit felt med træning og fitness. Hun har en bachelor i Idræt fra Aalborg Universitet og er derudover også uddannet Diplomtræner og ernæringscoach. Anne Marie har desuden også placeringer indenfor vægtløftning.

Hun er i særdeleshed optaget af at træne kvinder, men interesserer sig også i høj grad for ernæring. Udover at være en del af Unlimited Performance, har Anne også sin egen madblog, hvor hun eksperimenterer og deler lækre og sunde opskrifter.

Anne brænder for, at hendes klienter skal blive den bedste version af dem selv. Som underviser på Unlimited Performance’s bootcamps for kvinder, baner hun vejen for, at flere kvinder skal styrketræne og finde glæden i træning

Læs om Anne Marie her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar