Skrevet af: Oliver Thorgaard

Sådan får du dyrket motion selvom du ikke har lyst - del 1

Alle har deres egne hobbyer, interesser og talenter. Derfor er det også naturligt at ikke alle elsker at motionere, træne eller bevæge sig rundt mere end højst nødvendigt. Og det er også okay! 

Det betyder ikke at du er doven, det er måske blot en personlig præference. 

Men vi kan desværre ikke komme uden om at det er vigtigt at bevæge sig for at holde kroppen sund, samtidig med de andre positive effekter det kan bidrage til såsom bedre humør og overskud i hverdagen. 

Så hvad gør du når du ikke bryder dig om at motionere, men godt vil passe på din krop alligevel? 

 

Stop med at prøve at motionere

Hvad er det I skriver? 

Ja du læste rigtigt. Det lyder som et mærkeligt råd, men det kan faktisk give rigtig god mening! 

Hvis du virkelig ikke har lyst til at motionere, så kan det være en ide at droppe tanken helt. Når du bliver presset til at gøre noget, enten af andre eller dig selv, så har du en tendens til at skubbe hårdere den anden vej. Det er ikke mange der kan lide at blive fortalt hvad de SKAL, vi mennesker kan generelt godt lide selv at bestemme. Så jo mindre du prøver, jo mere vil du måske begynde på det, fordi du vil være mindre modvillig. 

Og desuden, du behøver ikke at motionere. Det er sundt for dig, men du bestemmer selv over dit eget liv, og hvad du vil bruge din tid og energi på. 

 

Prøv at lave så lidt som muligt

Tag nogle dage hvor du aktivt forsøger at begrænse din aktivitet så meget som muligt. Læg dig i sofaen eller sæt dig i en stol så meget du kan, og tag bilen eller anden transport hvor du ikke skal være aktiv, alle steder.  
Forhåbentlig opdager du at du faktisk godt kan lide at bevæge dig lidt alligevel. 

Det er ikke et forsøg på at snyde dig selv til at  dyrke motion, men om at lære hvornår bevægelse føles godt og er værdsat for dig. Måske vil du opdage at du gerne vil være i bevægelse mere end du først troede. 

 

Fokuser på andre måder at forbedre din sundhed

Det er nemt at være tunnelsynet på hvad du ikke har lyst til, og i den proces gå glip af andre muligheder for forbedring.  

Hvis du virkelig ikke har lyst til at bevæge dig, og fandt glæde i at lave så lidt som muligt, så er der mange andre måder du kan gøre noget godt for din krop og dig selv. 

Du kan arbejde med at forbedre din søvn, dit stressniveau, din kost osv. Hvis du skulle vælge ét sundhedsfremmende element, hvilket ville du så fokusere på? 

 

Skab en dybere årsag til at dyrke motion

Fremfor at fokusere på hvor meget du ville hade en løbetur, eller hvor åndssvagt du synes det er at gå i et træningscenter, kan du overveje hvad du gerne vil. 

Har du en bucketliste over ting du gerne vil i dit liv, eller en forestilling om hvad du vil være i stand til når du bliver ældre? 
Måske du gerne vil bestige et bjerg, have evnen til at tage på skiferie hvert år, eller blot være i stand til at tage sokker på imens du står op.  

Uanset hvad du ønsker for din fremtid, kan det give mening og lyst til at motionere, fordi det har stor betydning for dit liv. 

Så prøv at lav en liste over ting du vil prøve i dit liv og overvej herefter hvilken af disse du kan begynde at arbejde hen imod allerede i dag. 

 

Hvis du ønsker hjælp til at gøre motion mere tiltalende, eller har brug for forpligtigelse til at få det gjort, kan du altid kontakte os for en uforpligtende samtale og prøvetræning og se om et træningsforløb er noget for dig. 

Oliver

Oliver Thorgaard har flere års erfaring inden for styrketræning og er uddannet Diplomtræner. Derudover er han også ernæringscoach. Olivers passion for træning har givet ham en placering i fitness-kategorien Men’s Physique Junior.

Han har arbejdet som personlig træner i Fitness DK og er nu havnet hos Unlimited Performance. Her er han med til at gøre hverdagen lettere for folk. Han brænder for at hjælpe andre – ikke kun med deres krop, men også deres mindset. På den måde opnår hans klienter nemlig et vedvarende resultat og en forbedret livskvalitet.

Læs om Oliver her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar