Skrevet af: Oliver Thorgaard

Sådan får du dyrket motion, selvom du ikke har lyst - del 2

I stedet for at tænke motion som en hård og træls pligt, som du ved kommer til at være ubehagelig, kan du starte ud med noget simpelt: Bevægelse. 

I vores forrige indlæg: Sådan får du dyrket motion, selvom du ikke har lyst del 1, introducerede vi ideen om at prøve slet ikke at motionere, med tanke om at det kunne sætte gang i en naturlig trang til at få bevæget dig. 

Siden vi skrev det indlæg, har årstiden bestemt ikke gjort det nemmere at komme i gang, når dagene kun bliver mørkere og kortere. Så kan det måske endda være ekstra tillokkende ikke at skulle lave noget som helst. 

Derfor får du nu et nyt råd til hvordan du kan få mere motion ind i din hverdag.

 

GÅ EFTER BEVÆGELSE FREM FOR TRÆNING 

Vi oplever at mange tænker at man bør gå direkte fra sofaen (ingen træning), til at træne 1-2 timer 5 gange om ugen, når man vil i gang med at motionere mere.  
Men alene tanken kan være så overvældende at du slet ikke kommer i gang til at starte med, og hvad nytter de høje ambitioner så? 

Hvis formålet med træningen er at få en sundere krop og have et højere aktivitetsniveau, så behøver du ikke nødvendigvis at træne. Der er selvfølgelig mange positive effekter af en decideret træning, men du kan høste mange fordele ved blot at øge din generelle bevægelse gennem dagen. 

Fordelen er her, at du ikke behøver afsætte fx 1 time til dedikeret bevægelse. Du kan nøjes med at få det passet ind i løbet af din dag i små bider. Det kan være alt fra at stå op mere på job, parkere lidt længere væk fra dit job, lege med dine børn, gå ned for at handle i stedet for at tage bilen osv. 

Det hele tæller op i sidste ende, selvom det lyder ret banalt. 

Oven i hatten viser et studie, at du er mindre tilbøjelig til at kompensere med ekstra mad, hvis du behandler træning og motion som sjov eller leg.

  

FORSØG AT ØGE MÆNGDEN AF DIN BEVÆGELSE EN SMULE AD GANGEN 

Medmindre du vitterligt ligger i din seng hele dagen, bevæger du dig i forvejen rundt i løbet af dagen. Du laver morgenmad, du tager på arbejde osv.Så hvordan kan du udvide på de ting du allerede gør i forvejen?  
Kan du fx gå lidt rundt i dit hjem imens du børster tænder,strække lidt ud imens du sidder i sofaen og ser tv, gå en runde i dit nabolag når du går ud med skraldet eller bare tag en lidt længere gåtur med hunden? 

undefined

På ovenstående billede kan du se hvordan en helt almindelig hverdag faktisk kan give 45 minutters bevægelse. 

Uanset om dette minder om din nuværende hverdag, så kan du stadig bruge det som inspiration til at overveje hvor du i forvejen bevæger dig, og hvordan du kan gøre mere af det.

 

SÆT BEVÆGELSE IND PÅ DE TING DU I FORVEJEN GODT KAN LIDE AT LAVE 

Hvis du elsker du at shoppe kan dugå rundt i butikkerne i stedet for at shoppe online 

Hvis du godt kan lide at læse kan du gå til biblioteket eller tage en tur rundt i diverse boghandlere. 

Og lidt kontroversielt kan du tage på en længere pubcrawl i stedet for at sidde stille på det lokale værtshus 😉 

Uanset hvad det er, så tænk over hvordan du kan tilføje noget ekstra bevægelse i din hverdag. 

Husk på at ALT TÆLLER. Bare det at føle du rent faktisk laver noget aktivt ved at gå lidt længere til arbejde, kan have en positiv effekt på din oplevelse af det.  

Så kom i sving med at lave bevægelse – Så kan du altid ”opgradere” til træning senere hen. Det vigtigste er at du starter, det kan som sagt være den største forhindring.

 

Referencer 

Oliver

Oliver Thorgaard har flere års erfaring inden for styrketræning og er uddannet Diplomtræner. Derudover er han også ernæringscoach. Olivers passion for træning har givet ham en placering i fitness-kategorien Men’s Physique Junior.

Han har arbejdet som personlig træner i Fitness DK og er nu havnet hos Unlimited Performance. Her er han med til at gøre hverdagen lettere for folk. Han brænder for at hjælpe andre – ikke kun med deres krop, men også deres mindset. På den måde opnår hans klienter nemlig et vedvarende resultat og en forbedret livskvalitet.

Læs om Oliver her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar