Skrevet af::: Timmy Wæxfældt

Sådan får du sixpack

Hvilken type sixpack vil du have?

 

Hver af disse typer af sixpacks kan fremkomme på forskellige måder, men dog vil der stadig være nogle ligheder i mellem dem.  

 

Den magre: 

 

Er en type sixpack man oftest vil se ved folk der har et højt aktivitetsniveau (ikke styrketræning) og dermed et højt energiforbrug. Dette leder til en lav fedtprocent, men uden en veludviklet muskulatur.

 

Magre abs

 

Den trænede:

 

Er den type sixpack som de fleste ofte er på jagt efter (især blandt mændene). Den type ses ofte ved folk der træner ofte og har god kontrol over deres kost. Her ses en veludviklet muskulatur fra træning og en lav fedtprocent fra en kontrolleret kost.  

 

Trænede

 

Den bulede:

 

Er en type der oftest ses ved atleter i sportsgrene med store krav til den absolutte styrke, som f.eks. kuglestød, stærkmand, styrkeløft og vægtløftning. Her ses igen en meget veludviklet muskulatur som ikke kræver helt samme grad af kontrol over kosten, da muskulaturens størrelse viser sig selv gennem et større fedtlag, end ved den trænede type. 

 

 Den bulede

 

Hvad skal du gøre for at få sixpack?

 

Nu er du i korte træk blevet fortalt hvad der skal til for at opnå de forskellige former for sixpacks. Nu vil vi gå mere i dybden med hvad du skal gøre for at få den trænede sixpack.  

For at få den trænede sixpack kræver det som navnet indikerer, træning! Hvor meget træning der er nødvendig afhænger af din træningserfaring og genetik. Men som udgangspunkt 10 hårde sæt som minimum pr. uge, af øvelser der har maven som fokus.

I Unlimited Performance tror vi ikke at 100 situps i hvert sæt er vejen frem, vi søger derfor at gøre vores øvelser udfordrende så vi rammer sæt af ca. 6-15 gentagelser.   

Vi bruger populære øvelser såsom Situps, Knee raises, Crunches, Woodchoppers og plankevariationer. Én ting der dog går igen i alle de øvelser vi underviser i er et bækkenkip.

 

undefined

 

(Billede: www.mobilityguardian.com) 

 

Et bækkenkip er et vip af dit bækken. Hvis forsøger at skubbe numsen ind under dig selv og skyde lænden bagud skal du kunne mærke et spænd i maven. Dette spænd holdes kontinuerligt under hele udførslen af dine øvelser og er en forudsætning for effektiv og ikke mindst sikker mave-træning.  

 

Her er 3 af vores mest brugte maveøvelser

 

 

 

Sådan kan du spise for at opnå en kontrolleret og balanceret kost

 

Yderligere kræver den trænede type sixpack en kontrolleret kost. Med kontrolleret kost menes der en kost som sikrer at du er i energiunderskud så du taber fedt, men samtidig balanceret så du ikke mister for meget muskelmasse og ender med den magre type. Hvor meget du præcist skal spist er meget varierende fra person til person, dog har vi nogle generelle retningslinjer du kan gå ud fra.

  • Spis et måltid for hver 3. time du er vågen
  • Hvert måltid skal indeholde 1 håndflade magert protein for kvinder og 2 for mænd 
  • Hvert måltid skal indeholde 2 knytnæver grønt for både kvinder og mænd 
  • Hvert måltid skal indeholde 1 tommel fedt for både kvinder og mænd.
  • Kvinder skal spise 1-2 håndfuld stivelse pr. dag og 2-3 for mænd.  

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar