Skrevet af: Oliver Thorgaard

Sådan kickstarter du dit vægttab

Når du gerne vil opnå et nyt mål er det vigtigt at få startet rigtigt ud. Det er meget nemt at starte, men lige så nemt at stoppe igen. 

Vi oplever ofte at vores klienter har taget langt tilløb til at skulle starte et træningsforløb. Det er selvfølgelig noget der koster penge, hvilket gør det til en større beslutning end ellers. Du kan dog sagtens starte op alligevel, selvom du går og overvejer om du skal have hjælp af en træner eller coach. 

 

1. Skab forpligtelse 

Der er mange former for forpligtelse. Det kan være overfor dig selv, din kæreste/kone, dine børn, din familie, en ven eller overfor en autoritet som en træner. Det vigtigste er at du vælger en forpligtelse der virker for DIG.  

Du kender måske scenariet hvor du har lovet dig selv at du ville gøre X, men det alligevel ikke kom til at ske. Det er ikke fordi du ingen rygrad har. Det var formentligt bare for nemt ikke at føre det ud i livet, fordi du ikke stod til ansvar for nogen. 

Hvis du derimod skaber en vigtig forpligtelse allerede i dag, så er sandsynligheden for at du starter nu, meget større end hvis du venter til motivationen kommer af sig selv.  

Tag handling og forpligt dig selv, så kommer motivationen bagefter. 

 

2. Lav en plan 

Der er et udtryk som lyder: Hvis du fejler i at planlægge, planlægger du at fejle.  
Det er ikke nødvendigvis så sort/hvidt som ovenstående, men det giver god mening at der skal være mening bag galskaben. Ellers famler du blot rundt i blinde, uden nogen konkret retning. 

Et eksempel kan være at du gerne vil tabe dig, og begynder at løbe 5km hver dag, selvom du ikke er vant til det. Din plan er altså udelukkende hovedløst at løbetræne vanvittigt hårdt. 

Der er to store problemer her: 

  1. Hvis du stadig spiser for meget, så er det ligegyldigt hvor meget du løber, du kommer stadig ikke til at tabe dig blot ved at løbe
  2. Du får højst sandsynligt en skade af så aggressiv træning, eller du når at blive meget, meget træt af at løbe. 

Begge dele resulterer i en dårlig plan som ikke fører dig nogen vegne, og i værste tilfælde gør dig demotiveret, ødelægger din krop og får dig til at give op. 

Lav derfor en konkret handleplan for hvilke ændringer du skal lave på din nuværende livsstil, som i sidste ende vil give dig de ønskede resultater. 

Det behøver ikke være planlagt ned til den mindste detalje, men blot være en oversigt over hvad der skal til for at komme fra A-B 

 

3. Start småt og byg på derfra 

For at understrege pointen fra før, giver det altså ikke mening at starte for ekstremt ud for de fleste mennesker. Du har formentligt et liv at passe som involverer et job, familie, venner og måske andre hobbyer, som du ikke bare kan skubbe til siden. Derfor er det vigtigt at du inkorporerer små ændringer som du kan få til at passe i din dagligdag, fremfor at din dagligdag skal tilpasses 100% den anden vej. 

Der kan være tilfælde hvor du er nødt til fundamentalt at ændre dit liv, hvis fx dit job dræner dig så meget at du ingen overskud og energi har, kan det være du skal finde først skal finde løsningen her, før du kan finde overskud til at starte dit vægttab.  

Udover lignende situationer, vil vi derfor anbefale små vaneændringer, som gradvist får større og større betydning for dit liv og dit vægttab. 

Du kan læse mere om at starte med små vaner for derefter at bygge momentum her: byg vanen før du gør det sværere

Hvordan du helt konkret skal tabe dig, lave en konkret plan, eller hvilke vaner du skal starte ud med, er en stor mundfuld som vi ikke kan dække i dette indlæg. Du kan derfor læse flere tips på vores blog, eller skrive til vores kontaktformular hvis du godt kunne tænke dig at vi hjalp dig med at komme i gang! 

Oliver

Oliver Thorgaard har flere års erfaring inden for styrketræning og er uddannet Diplomtræner. Derudover er han også ernæringscoach. Olivers passion for træning har givet ham en placering i fitness-kategorien Men’s Physique Junior.

Han har arbejdet som personlig træner i Fitness DK og er nu havnet hos Unlimited Performance. Her er han med til at gøre hverdagen lettere for folk. Han brænder for at hjælpe andre – ikke kun med deres krop, men også deres mindset. På den måde opnår hans klienter nemlig et vedvarende resultat og en forbedret livskvalitet.

Læs om Oliver her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar