Skrevet af: Timmy Wæxfældt

Sådan kommer du i form til trapperne uden at blive forpustet

Hvis du gerne komme op ad trapperne uden at pruste som den store stygge ulv? Så læs hvordan du skal træne her. Svaret er ikke kondition! 

 

Trapperne har mindre med kondition at gøre end du tror!  

Medmindre du skal op og ned fra 3. sal eller derover er trapperne sjældent afhængig af din kondition (iltoptagelse), men mere af din styrke. Det skyldes at du ikke bruger særlig lang tid på trapper ad gangen og derfor ikke når at sætte gang i de processer der har med kondition at gøre.  

 

Bliv stærkere!  

Ved at blive stærkere i de muskler der skal få dig op og ned ad trappen (læg, lår, baglår, baller) bruger du forholdsvis mindre energi pr. trin og kroppen vil derfor ikke blive lige så forpustet, da der stilles mindre krav ift. hvad du max kan præstere.  

Forestil dig at du maksimalt kan løfte din egen kropsvægt 1 gang. Så vil du ved hvert skridt, bruge din maksimale kraft. Kunne du derimod løfte det dobbelte af din egen kropsvægt 1 gang, så ville du kun bruge halvdelen af din maksimale kraft. 

Du bliver med andre ord mere ”energiøkonomisk”. 

 

Sådan skal du så træne for at blive mere energiøkonomisk på trapperne   

Du kommer nok ikke til at træne for kun at blive god til at bestige trapper, derfor tillader vi os at anbefale lidt mere generelle øvelser! 

Her er nogle eksempler på øvelser som træner de muskler du bruger til trapperne OG til mange andre formål. 

Én øvelse er ikke bedre end de andre og du kan derfor vælge 1 eller 2 af dem der passer dig bedst.  

Træn øvelsen 1-3 gange om ugen i 3 sæt af 8 gentagelser og forsøg at øge vægten gang for gang.  

Hver gang du kan øge vægten, er du blevet stærkere og får lettere ved at overvinde trapperne med mindre prusten 

 

Mangler du hjælp til at komme i gang med træning, eller er du usikker på hvilke øvelser du skal lave? Så lad os hjælpe dig. Book en uforpligtende samtale og prøvetræning her.

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar