Skrevet af: Kasper Odsbjerg

Spis protein hvis du vil i bedre form

Vil du gerne have en tonet krop? Bygge muskelmasse? Eller tabe fedt? Så skal du måske begynde at spise mere protein!


Læs mere om: Sådan spiser du dig til større muskelmasse

 

3 årsager til du skal spise mere protein

Protein er kroppens byggesten og er et af de vigtigste næringsstoffer, når det kommer til at forbedre din fysik: 

  1. Protein holder dig mæt og nedsætter din trang til at spise mere. Det mætter mere end f.eks. kulhydrater og fedt
  2. Protein hjælper dig med at vedligeholde eller endda opbygge muskelmasse når du taber dig. Det forbedrer din kropssammensætning (ratio af muskel ift. fedt) som hjælper dig med at forøge dit kalorieforbrug dagligt
  3. Kroppen bruger flere kalorier på at fordøje protein end f.eks. kulhydrater og fedt. Du får derfor mere mad for færre kalorier. 

 

Spis protein til de fleste af dine måltider dagligt

Kroppen har ikke et lager af protein, på samme måde som kroppen har et lager af kulhydrat og fedt. Det er derfor vigtig at spise protein regelmæssigt, for at det er tilgængeligt i kroppen. 

Det er svært at spise nok protein, især hvis du styrketræner. Det er derfor en god ide at spise protein til de fleste af dine måltider dagligt. 

Proteinkilder

 

Du har måske hørt, at et højt proteinindtag beskadiger dine nyrer. Bare rolig, det er en myte og det skal du ikke være bekymret for. Hvis du spiser for meget protein kan det omdannes til fedt eller sukker i kroppen, ligesom hvis du spiser for mange kulhydrater og fedt.  

 

Vores bedste strategier til at spise protein dagligt

 

1. Hold køleskabet fyldt med proteinkilder

Du spiser den mad der er til rådighed! Er køleskabet derfor fyldt op med eks. hytteost, skyr, minifrikadeller, røget laks/ørred eller krydrede kyllingefileter, (ting der kan købes klar til at spise) eller andre proteinkilder, vil du kunne vælge disse over mere kalorietætte fødevarer, som du først skal ud at købe. Sørg for at køleskabet aldrig løber tør!

2. Tilbered ekstra protein hver gang du laver mad, så der er til et måltid ekstra

Proteinkilder foretrækker vi ofte stegt, kogt, braiseret eller bagt. Dette kræver tilberedning og forberedelse. Du kan derfor hver gang du tilbereder et måltid, tilberede en proteinkilden til det næste måltid, og på den måde sikre dig altid at have en proteinkilde tilgængelig.  

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar