Skrevet af: Timmy Wæxfældt

Tips til træning i sommervarmen

Har du svært ved at overskue styrketræningen pga. sommervarmen og tanken om hedeslag og sved der løber af dig? Så får du her 9 tips til hvordan du kan gøre det mere overskueligt.  

  1. Mindre opvarmning, din kropstemperatur er højere fra start og kræver ikke samme mængde opvarmning. 

  2. Medbring rigeligt væske og overvej at lave isvand. Du kan evt. putte vand i 1/3 af din shaker og komme i fryseren dagen før din træning, så du hele tiden har noget der køler resten af dit vand.  

  3. Tyndt og fleksibelt svedtransporterende træningstøj. Der findes ikke noget værre end at tøjet føles tungt og klistret til kroppen når du gerne vil bevæge dig godt. 

  4. Skru ned for gentagelserne og op for vægten. Træning med høje gentagelser leder til en større samlet træningsmængde, hvilket er med til at øge din kropstemperatur mere end ved lavere gentagelser med højere vægt. 

  5. Giv dig selv længere pauser. Korte pauser vil øge puls og dermed din kropstemperatur. Hold evt. 2-3 minutters pause i mellem hvert sæt, og brug gerne tiden på at få en slurk vand.  

  6. Træn tidligt om morgenen eller sent om aftenen når temperaturen er lavest. Træning om morgenen kan give dig en fordel af ikke at være træt eller dvask efter at have kæmpet mod varmen hele dagen.    

  7. Træner du på ferien, så giv dig selv et par dage med lettere træning for at akklimatisere til varmen før du begynder at presse dine grænser.

  8. Vær opmærksom på symptomer på overophedning som f.eks.: svimmelhed, kvalme, hovedpine eller sløret syn. Oplever du nogle af disse, så stop træningen og giv dig selv mulighed for at køle helt ned og blive symptomfri før du genoptager træningen.  

  9. Vælg træningsmuilgheder med god ventilation, gennemtræk, aircondition eller andre muligheder for at blive afkølet.  

 

Er du i tvivl om hvor meget og hvor lidt du skal træne i varmen, hjælper vi dig gerne med at finde den bedste løsning ift. dine mål. Skriv til os her for en uforpligtende samtale og prøvetræning.

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar