Skrevet af: Timmy Wæxfældt

Træt af at udskyde dit vægttab?

Det er helt normalt at vi som mennesker udskyder handlinger og vi ser det igen og igen. Dette gør vi fordi hjernen foretrækker belønning med det samme i stedet for en fremtidig belønning. 

Det er nemt at sætte fremtidige mål, men det er svært at gøre de nutidige handlinger. Det er ikke svært at se de langsigtede belønninger ved motion og at spise sundt. Udfordringen er at der ikke er øjeblikkelig belønning, hvilket hjernen foretrækker.  

Ofte er det hårdere at gå rundt med tankerne om hele tiden at ville i gang, end at være midt i handlingen. Derfor handler det om at få startet NU!

Bliv motiveret af belønninger

 

For at få startet er vi nødt til at få belønningen, eller konsekvensen i nutiden, så vi bliver motiveret af den.

En løsning til dette er ved at forbinde den svære handling med noget behageligt/dejligt som f.eks.

Kun når jeg: _______ må jeg: _________

Kun når jeg: træner må jeg: høre podcasts

Kun når jeg: spiser 5 knytnæver grøntsager dagligt må jeg: spise ude

Kun når jeg: har løbet må jeg: se min yndlingsserie

Kun når jeg: har trænet må jeg: spise snacks om aftenen

Dette er alle belønninger. 

Skab forpligtelse med konsekvenser

 

Konsekvenser er også et godt redskab. F.eks. en aftale med en ven om at komme ned og træne, hvis man bliver væk er man en idiot! Du kan også vædde X (evt. penge/donationer/pinlig handling) med en ven eller familie om at nå alle dine træninger i 10 uger.

(Husk at dette skal være en person der kan få bekræftet om du faktisk har opfyldt væddemålet, evt. med billeder eller uafhængige kilder)

Ved at have en personlig træner har du både en social og en økonomisk forpligtigelse, hvilket kan være en effektiv strategi til at implementere nye vaner.

Husk, at selvom du nu garanteret er top motiveret, så start så småt, at du er 100 procent sikker på at du kan overkomme opgaven, så du opbygger succes-momentum hver gang du opfylder dine mål!

 

Timmy

Timmy Wæxfældt har gennem en lang årrække arbejdet med træning. Han har selv gået igennem et større vægttab, og siden har træning haft en stor plads i hans liv. Han har mange fine titler på CV’et, som både inkluderer Danmarksmester i styrkeløft og Danmarksmester i Athletic Fitness. Timmy er uddannet Diplomtræner, ernæringscoach og har også en lang række andre kurser på CV’et..

Til dagligt bruger Timmy sine kompetencer i Unlimited Performance, som han også er medstifter af. Timmy er særligt interesseret i fedttab og muskelopbygning samt træning af atleter. Han brænder for at give sine klienter den nyeste viden inden for sit felt og være med til at give dem en bedre hverdag.

Læs om Timmy her

Klar til forandring?

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at opnå dine personlige mål. Kunne du tænke dig at høre mere om et træningsforløb ved Unlimited Performance? Kontakt os for en uforpligtende samtale.

Se mere her

Unlimited Performance

Andre har opnået deres mål

Se hvad du kan opnå med et træningsforløb

Se mere her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar