Før/efter billeder

Tolv uger med Jonas Østerby

Jonas Østerby har netop været igennem et 12 ugers forløb, der har fokuseret på at forøge styrken i squat, bænkpres og dødløft samt forøge Jonas’ fedtfrimasse. Jonas er gået op i kropsvægt samtidig med, at hans fedtprocent er faldet, og han har forøget sin fedtfrikropsvægt med over 3 kg.

Jonas blev forinden forløbets opstart sat til at videooptage en tung 3’er i henholdsvis squat, bænkpres og dødløft Dette for at kunne analysere hans daværende udførelse for at finde frem til de elementer, forløbet skulle fokusere på at forbedre. Tre lignende optagelser blev samtidig foretaget ved forløbets afslutning.

Her ses Jonas’ udførelse i squat og bænkpres inden forløbets opstart.

 

I forløbets første fase, de første 2-3 uger, måtte Jonas gå på kompromis med de kg, han tidligere havde løftet i sine basisøvelser, så han kunne få indlært den nye teknik. Ofte er det nødvendigt at gå et skridt tilbage for at kunne gå to frem.

Sådan her ser Jonas’ squat og bænkpres ud efter 6 timers personlig træning fordelt over de 12 uger, der primært har fokuseret på teknik i de tre store basisøvelser. Der er stadig plads til forbedringer, men der er ingen tvivl om, at Jonas har optimeret sin teknik såvel som sin styrke.

 

Jonas har ladet sig medvirke i et lille interview:

Fortæl lidt om dig selv og din træningsbaggrund:

Jeg startede med at træne stille og roligt da jeg gik på efterskole, dette var dog ikke noget helt vildt seriøst, hvilket det først blev da jeg efter 9 klasse startede op som tømrer og på samme tid begyndte at tage min træning mere og mere seriøst.

Her startede jeg først op med en kammerat som jeg trænede med 3-5 gange i ugen, men vi fandt forholdsvis hurtigt ud af at vi ikke trænede med samme formål, jeg ville gerne have volume, han ville gerne have en god kondi.

Siden da har jeg haft adskillige træningspartnere, men altid taget min træning meget seriøst og altid været glad for at komme ned og træne.

For et års tid siden startede jeg så en ny virksomhed og fik derfor meget travlt, hvilket gik ud over min træning, jeg fik ikke trænet det, jeg gerne ville, og min kostvaner kunne ikke være meget dårligere end de blev. Jeg spiste meget ustruktureret og fik alt for ofte den hurtige og dårlige kost.

Hvad var dit grundlag for at vælge en personlig træner?

Grundet mit nye arbejde og den knebne tid, forsvandt meget af det, jeg i mange år havde arbejdet for, og mine få træninger i træningscenteret som jeg fik tid til, blev ikke så tilfredsstillende som de førhen havde været.

Da jeg kendte Kasper fra tidligere træninger sammen, og fra hver vores vennekreds, havde jeg tit snakket med ham omkring hvad han gik og lavede og har med stor interesse fulgt med i hans udvikling som personlig træner og hans egen træning.

Vi havde derfor også flere gange snakket om muligheden for at han skulle planlægge min træning.

Dette blev en mulighed da jeg en dag mødte Kasper i træningslokalet og han gjorde mig opmærksom på at han havde en enkelt ledig plads på sit kommende hold, jeg skyndte mig derfor at takke ja til dette tilbud, og kort tid efter var vi i gang med planlægningen.

Hvad har du lært igennem de seneste 12 uger?

Jeg har igennem de seneste 12 uger lært mange ting. Jeg er steget utroligt meget i styrke og kan mærke at  ”loftet” for mine maks løft er blevet meget større, dette skyldes at min teknik er blevet ændret og finpudset radikalt.

Derudover har jeg også fundet ud af hvor stor en betydning kosten egentligt har, jeg har helt tydeligt kunne mærke forskel på mine træningspas, alt efter om min kost har været 100% overholdt eller om jeg har misset et måltid eller 2.

Har forløbet indfriet dine forventninger og mål, og i så fald hvordan?

Jeg har været fuldt ud tilfreds med forløbet, det har været virkelig hårdt, specielt da det er første gang jeg decideret har kørt efter en kostplan, men det har givet resultater langt ud over mine forventninger og har helt klart været en meget stor succes!

Jeg har lært en masse om kost, teknik og kroppens reaktion under forskellige situationer. Kasper er ikke bare god til at træne og vise, hvordan dette skal gøres, han er også utrolig dygtig til at lære fra sig og forklare, hvorfor man skal gøre, som man skal, man får en forklaring på alting, og han stopper ikke før, han ved, at du har forstået hvad han mener.

Føler du, at undertegnede som personlig træner har stået til rådighed for dig igennem forløbet?

Kasper har under hele forløbet stået til min rådighed, han har været nem at få kontakt til over skype, facebook og telefon, og han har aldrig haft for travlt til lige at snakke, forklare eller lave ændringer eller småjusteringer.

Kan du anbefale andre at indgå i et forløb med Unlimited Performance?

Jeg kan helt klart anbefale et forløb hos Kasper, han er dygtig, passioneret og behagelig at arbejde sammen med.

Han giver den rette form for opbakning og motivation, og følger hele dit forløb med mindst lige så stor interesse som dig selv.