Før/efter billeder

Mads taber sig 15 kg og har mere end halveret sin fedtprocent på 12 uger

Mads har netop afsluttet et 12 ugers træningsforløb og han har i den grad sat en ny standard for, hvor meget man kan opnå på 12 uger uden at tælle kalorier. Mads har tabt sig 15 kg (19 kg siden vores startsamtale), reduceret sin fedtprocent med 13,2 pct. og sit taljemål med 19 cm.

Fortæl lidt om dig selv og din træningsbaggrund

Mit navn er Mads, jeg er 28 gammel og bor i Nørresundby. Jeg har tidligere spillet en del fodbold, men blev for nogle år tilbage nødt til at stoppe grundet gentagne knæskader. Siden da har jeg været medlem i flere forskellige træningscentre, og jeg har da også benyttet dem i kortere perioder. Men har indtil min start ved UP aldrig modtager nogen for vejledning i styrketræning., jeg har blot benyttet de forskellige maskiner og lavet de mest kendte øvelser. De seneste måneder op til min forløbsstart ved UP, var jeg dog nærmest ikke fysisk aktiv andre steder end på mit arbejde.

Hvordan fandt du Unlimited Performance og hvad var dit grundlag for at vælge UP?

Jeg fandt frem til UP ved en hurtig google-søgning, og efter at have læst lidt om- og kigget på billeder af de fornemme resultater tidligere klienter havde opnået, blev jeg selv opsat på at starte et forløb. Jeg tog kontakt til at Kasper og efter vores indledende uforpligtende samtale, var jeg ikke i tvivl om at han kunne hjælpe mig.

Hvordan var din livsstil forinden forløbet og hvordan har den ændret sig (kost, træning m.fl.)?

Som tidligere nævnt havde jeg i en længere periode ikke fået trænet ret meget. Samtidig var mine kostvaner heller ikke som de burde være. Lidt for ofte blev det til nemme løsninger med pizza eller andet junkfood, masser af sodavand, slik og andre usunde energikilder. Kombinationen  af for lidt motion og usunde kostvaner fik naturligvis vægten til at gå op af, imens ens spejlbillede blev mere og mere utiltalende.

Allerede efter min indledende samtale med Kasper havde jeg fået nogle idéer til hvad jeg skulle gøre anderledes mht. kosten. Enhver kunne nok have fortalt mig at jeg skulle stoppe med at spise burgere og pizza og i stedet spise salat. Men jeg fik nogle værktøjer til at sammensætte måltider, der rent faktisk mætter, smager godt og lynhurtigt skaber resultater.

Jeg har under forløbet ikke spist brød, pasta, ris eller kartofler, hvilket i starten var en stor omvæltning, da jeg havde været vant til at spise mig godt mæt i netop denne slags madvarer. Men på kort tid var de nye kostvaner kørt ind, og i de 12 uger forløbet har varet, har jeg stort set ikke afveget fra dem.

Træningsmæssigt har det været en kæmpestor forandring. Eftersom jeg var helt ude af træning, startede vi forholdsvis blødt ud med et tilvænningsprogram med 3 ugentlige styrkepas de første 3 uger. Det var vanvittig hårdt at komme i gang og jeg var øm i hele kroppen de første par uger, men da først ømheden fortog sig, blev jeg opsat på mere. De sidste uger styrketrænede jeg 6 dage om ugen, og på de 12 uger nåede jeg op på 53 pas i alt. Selvfølgelig har der været dage, hvor det har været hårdt at komme afsted, og seks pas ugentligt er også for meget i det lange løb. Men man bliver afhængig af det, og jeg tror ikke jeg stopper træningen igen lige foreløbig.

Har forløbet indfriet dine forventninger og mål, og i så fald hvordan?

JA! Forløbet har til fulde indfriet forventningerne og mere til. Da jeg under den indledende samtale med Kasper blev enig om en målsætning der hed 10 kg vægttab og 4 % nedgang i fedtprocent, havde jeg ikke forestillet mig at jeg var nået dertil allerede halvvejs i forløbet. Her efter 12 uger kan jeg glæde mig over et vægttab på sammenlagt 19 kg og en fedtprocent på 11,5. Her var succeskriteriet at kommer under 20, så jeg er meget glad for resultaterne.

Tallene taler jo sit tydelige sprog, men jeg er også blevet meget klogere på både kost og træning, hvilket heller ikke er helt uvæsentligt fremadrettet.

Hvad tænker du selv succeskriteriet er for dine flotte resultater? 

En af de vigtigste ting har for mig været, at jeg på intet tidspunkt i forløbet har været sulten. Jeg har før forsøgt at tælle kalorier, og været på kur hvor man nærmest konstant er sulten. Sådan har dette forløb ikke været. Jeg har spist til jeg er mæt (ikke overmæt) ved samtlige måltider. Jeg har ikke skulle veje og måle min mad. Jeg har vidst hvilke madvarer jeg måtte indtage, og hvad jeg skulle holde mig fra. Når jeg har været mere sulten efter første portion, har jeg bare spist noget mere.

Selvfølgelig har jeg også snuppet en håndfuld slik eller et stykke chokolade i ny og næ, hvis jeg er blevet tilbudt det. Men jeg har også lært at stille trangen til noget sødt på en anden måde. F.eks. med en banan med peanutbutter på.

Naturligvis handler det også om at sige nej tak til mange ting. Det kræver rygrad, men når man ikke går rundt og er sulten hele tiden, er det lidt nemmere.

Det har selvfølgelig også været nødvendigt at træne rigtig meget og træne rigtig hårdt. Det skal der ikke herske tvivl om. Men Kasper har formået at tilrettelægge programmerne, så de er tilpas varierende og han er lydhør overfor ændringsforslag, hvis der er nogle øvelser man ikke er så gode venner med. På den måde har det aldrig været ”røvsygt” at skulle afsted for at træne. Desuden har det altid været muligt at få fat  i Kasper, hvis man har været i tvivl om et eller andet i forbindelse med træningen.

Derudover har jeg også inddraget min familie, mine venner og kolleager i projektet. De har altså vidst hvad jeg har været i gang med. På den måde har jeg udover Kasper og selvfølgelig mig selv, haft en masse mennesker at ”stå til ansvar overfor” – eller i hvert fald at bevise noget overfor. Det var iøvrigt også en af de motivationsfaktorer jeg sammen med Kasper nedskrev ved forløbsstart; ”at bevise overfor sig selv og andre, hvad det er muligt at opnå fysisk på 12 uger”.

Har forløbet haft indflydelse på dit humør, din selvtillid og motivation for træning o.lign?

Naturligvis. Forløbet har haft  stor indflydelse på mit humør og min selvtillid. Jeg har på 12 uger nået et mål, jeg har haft lyst til i flere år. Det gør mig selvfølgelig utrolig glad og stolt, når det lykkedes. Derudover er jeg blevet motiveret til at fortsætte med træningen, faktisk tror jeg ikke jeg kan undvære det.

Hvad skal der ske fremadrettet? 

Jeg skal holde træningen ved lige og fortsætte med at leve sundt. Men nu med plads til at slå sig lidt løs til fester og særlige lejligheder.

Efter nytår kunne jeg godt finde på at starte endnu et 12-ugers forløb. Da jeg de seneste 12 uger har haft på vægttab, og jeg nu har noget der ligner min idealvægt, kunne det jo være sjovt at prøve at bygge muskelmasse ovenpå.

Og så vil jeg gerne anbefale UP og Kasper til alle, hvad enten det drejer som om vægttab- eller øgning.

Virkelig flot indsats, Mads! Du har virkelig rykket dig meget fysisk såvel som personligt. Keep up the good Work!