Før/efter billeder

Fra operation til fodbold

Fortæl lidt om dig selv og din træningsbaggrund?!

Mit navn er Tom, jeg er 25 år og jeg har spillet fodbold siden jeg var lille. Da jeg flyttede til Aalborg plejede jeg at træne 2 gange udendørs om ugen mens der var kamp i weekenden. Derudover styrketrænede jeg lidt on og off og det har jeg gjord siden jeg var 17. Uheldigvis kom jeg virkelig alvorligt til skade i april 2013. Jeg havde brækket både min ankel og skinneben og det resulterede i at jeg kunne ikke gå i 9 måneder og havde flere operationer med et stalburet om benet til at starte med. Derfor kunne jeg ikke længere spille fodbold og jeg prøvede at træne op i fysiotherapi og egen træning.

Hvordan fandt du frem til Unlimited Performance? Og hvad var dit grundlag for at vælge os?

Jeg fandt frem til Unlimited Performance igennem Facebook da jeg har 2 fællens veninder med Kasper. Efter jeg læste lidt op om hvad han gør og læste om konkurrencen tænkte jeg han ville være en stor hjælp til at nå mit mål. Mit mål var at spille fodbold igen, efter min sidste operation i august 2014 hvor alle metal blev fjernet ud af mit ben. Jeg tænkte det ville være en god idé at have nogen der hjælper mig frem og holder øje med min skade så jeg træner meget specifik og målorienteret. Målet var at løbe min 5 km igen og tage på i muskelmasse.

Hvordan var din livsstil inden? Og hvordan har den ændret sig siden?

Som jeg skrev for var den ikke særlig aktiv da jeg inden forløbet med Unlimited Performance ikke kunne løbe eller gøre høj fysisk aktivitet. Især med hensyn til kost skulle jeg ændre min livstil, samt har jeg sammen med Kasper gradevis skruet træningstempoet op. Hvor jeg startede med at træne 3 gange om ugen, endte jeg med at træne 5 gange om ugen uden at jeg blev påvirket af min skade.

Har forløbet indfriet dine forventninger og mål, og i så fald hvordan?

Jeg var virkelig tilfreds med forløbet især fordi vi gik sammen igennem alle øvelser og Kasper kunne se hvad jeg var klar og ikke klar til. Hans baggrund som (næsten færdiguddannet) fysiotherapeut var en stor fordel. Derudover følte jeg mig ekstra  tryg at gøre øvelser da han lærte mig at gøre dem på den rigtige måde. Det var også rart at han altid var klar til at give feedback mht mad og træning og jeg må indrømme at det også motiverede mig ekstra da der var nogen der kig efter mig og følgte med i mit fremskridt.

Hvad tænker du dine succeskriterier er?

Jeg tænker min storste fordel var at jeg var virkelig motiveret. Vi sæt et realistisk mål og gjorde alt for at opnå det.  Efter jeg var skadet for så lang tid havde jeg nogle gange tænkt at jeg gad ikke at spille fodbold mere, men trods alt mærkte jeg at jeg virkelig savnede mine venner, drikke en øl og holde gril efter kampen med dem og følelsen når man opnår en vigitig sejr som hold. Min motivation gjorde for jeg sprang ikke over en eneste træning og derudover sagde jeg til Kasper at jeg ville vinde konkurrencen og at kun det var godt nok til mig. Det var en stor udtale men det var endnu en grund til at træne hårdt. Derudover har jeg altid elsket at dyrkke sport og være aktiv så jeg gik gerne ind i fitnesscentret. Det eneste der var svært nogle gange var at kombinere det med andere aktiviter og finde nok tid til træning.

Har forløbet haft indflydelse på dit humør, din selvtillid og motivation for træning o.lign?

Ja det har det virkelig. Jeg var træt af at sidde alt for stille og syntes at jeg skulle ikke komme til at spille fodbold igen hvis jeg bare gik til fysiotherapi. Jeg kan stadig huske øjebliket hvor jeg for den første gang i 1,5 år nåede at løbe 5 km.  Det bekræftede mig bare at det var værd at tage chancen og at man kan virkelig nå de ting man vil bare hvis man har vilstyrken til det.

Hvad skal der ske fremadrettet? 

Efter mit forløb i december gik jeg for første gang til indendørstræning og forsat jeg min træning dog skruede jeg lidt ned. Da jeg skal ud på banen og spille fodbold igen. Jeg kan godt mærkte at jeg, som fodboldspiller ikke er 100% som jeg var før. Men det er også normalt efter min skade, jeg bygger still og rolig op og regner med at starte med 45 min spilletid i kampen og håber jeg kan holde til en hel kamp i slutningen af sæsonen. Derudover vil jeg holde de ekstra 5 kg musklemasse som jeg har bygget op ved lige.