Skrevet af: Anne Søndergaard

5 Fordele ved styrketræning som du ikke kan se

Styrketræning er godt for mange årsager, foruden at det øger muskelmassen og giver en stærk og velformet krop, er der også en række sundhedsfremmende og mentale fordele ved styrketræning, som du ikke lige kan se. 

 

Hvorfor skal du styrketræne?

En af de primære årsager til at styrketræne er at øge din muskelmasse. Styrketræning forbedrer ligeledes din muskelstyrke og udholdenhed. Styrketræning giver ikke af sig selv store og voluminøse muskler, med mindre det er det du træner efter, og det kræver hård og målrettet træning, især som kvinde. 

Her får du 5 fordele ved styrketræning som kan forbedre din sundhed og livskvalitet. 

 

5 fordele ved styrketræning

Højere hvilestofskifte - Styrketræning øger muskelmassen, en større mængde muskelmasse giver en højere hvileforbrænding. Derfor kan styrketræning medvirke til at opretholde, og endda forbedre dit stofskifte ved vægttab. Samtidig kan styrketræning, og vedligeholdelse af muskelmasse, forebygge aldersrelateret vægtøgning.

 

Øger knogletætheden - Styrketræning øger knogledensiteten, som mindsker risikoen for knogleskørhed, hvilket især kvinder rammes af. En stærk krop og stærke knogler, kan også nedsætte faldrisikoen for ældre. 

 

Øger livskvaliteten - Styrketræning kan være med til at forbedre din søvn og reducere depression. Derudover forbedrer styrketræning også sexlivet og så gør styrketræning dig glad. Du kan læse mere her og se hvor lidt du egentlig skal træne for at blive gladere.

 

Forbedrer blodsukkeret - Styrketræning forbedrer musklernes evne til at optage glukose (kulhydrater) fra blodbanen, hvilket kan være med til at forebygge type 2 diabetes. Styrketræning har generelt en gavnlig effekt på diabetes.

 

Forebygger livstilssygdomme - Styrketræning reducerer risikoen for kroniske- og livsstilssygdomme som hjertesygdomme, gigt og diabetes. Styrketræning forbedrer hjertehelbredet, som forbygger hjertekarsygdomme. Styrketræning har også en positiv effekt på type 2 diabetes, slidgigt og kan mindske kroniske smerter. 

 

Vi har alle glæde af styrketræning, ikke kun for at se bedre ud, men også for en række sundhedsfremmende fordele. Det et er ikke kun ældre, men måske især ældre, der har glæde af styrketræning for at bevare muskelmassen og nedsætte risikoen for livsstilssygdomme.

Er du klar til at komme i gang med styrketræning? Og blive en gladere, sundere og stærkere version af dig selv? Så lad os gøre det sammen. Skriv til os og book en gratis, uforpligtende samtale omkring et træningsforløb.

 

Referencer

Effect of resistance training on resting metabolic rate and its estimation by a dual-energy X-ray absorptiometry metabolic map

Resistance Exercise Intensity is Correlated with Attenuation of HbA1c and Insulin in Patients with Type 2 Diabetes: A Systematic Review and Meta-Analysis

Effects of Resistance Exercise on Bone Health

Anne Marie

Anne Søndergaard har trænet gymnastik hele sit liv og har udvidet sit felt med træning og fitness. Hun har en bachelor i Idræt fra Aalborg Universitet og er derudover også uddannet Diplomtræner og ernæringscoach. Anne Marie har desuden også placeringer indenfor vægtløftning.

Hun er i særdeleshed optaget af at træne kvinder, men interesserer sig også i høj grad for ernæring. Udover at være en del af Unlimited Performance, har Anne også sin egen madblog, hvor hun eksperimenterer og deler lækre og sunde opskrifter.

Anne brænder for, at hendes klienter skal blive den bedste version af dem selv. Som underviser på Unlimited Performance’s bootcamps for kvinder, baner hun vejen for, at flere kvinder skal styrketræne og finde glæden i træning

Læs om Anne Marie her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar