Skrevet af: Kasper Odsbjerg

Ikke motiveret for træning? Prøv disse 3 strategier og kom afsted

Synes du også der er perioder hvor motivationen, lysten og energien til træning er helt i bund? Måske især på denne tid af året hvor det er koldt og mørkt?

Tro os – du er bestemt ikke alene.

Det er helt normalt at motivationen svinger op og ned. Selv som personlig træner er vi SLET ikke motiveret for at træne hele tiden, og der er perioder hvor vi fristes til at holde helt pause fra træningen, men overkommer det ved hjælp af 3 strategier. 3 strategier som vi nu vil præsentere for dig, som forhåbentlig også kan få dig afsted, selvom du ikke har lyst 

Læs også: Sådan når du dit mål selvom du ikke er motiveret

 

3 strategier der får dig til at holde træningen ved lige, selvom du ikke har lyst

1. Planlæg dag, tid og sted 

Den vigtigste strategi for at komme afsted til træning er: planlægning, planlægning og atter planlægning!

Og det er faktisk slået fast i en videnskabelig undersøgelse. Vi har tidligere nævnt studiet, som fandt frem til, at chancen for at komme afsted til træning er 2-3 gange større når det er planlagt.

Så lad være med at lade dig afhænge af motivation – det er alt for upålidelig og svinger op og ned, og du er nok sjældent motiveret efter en lang dag på job. 

Skriv i stedet ind i din kalender hvilke dage du planlægger at træne, på et tidspunkt der er realistisk. Det kan være inden arbejde, i din frokostpause hvis du er på hjemmekontoret, eller efter arbejde, det vigtigste er at du planlægger det på et tidspunkt hvor der svært for dig at springe fra.

 

2. Sæt dine krav til dig selv ned 

Desto større krav du sætter til dig selv, desto større viljestyrke og motivation har du brug for, for at få handlingen gjort.  

Så i perioder, hvor du ikke har energi og overskud til træning, så sæt dine krav ned til dig selv. I stedet for at træne 2-3 gange om ugen som du plejer, så tag afsted en enkelt gang om ugen. Du kan heldigvis nøjes med at lave helt ned 1/9 af den træning du plejer, for at vedligeholde din muskelmasse - det kan du læse mere om her. Selvom det måske føles ligegyldigt at træne en gang om ugen, så er det virkelig det som gør hele forskellen, for om du kan starte hvor du slap, når du bliver motiveret og skruer op for ding træning igen, eller om du skal starte helt forfra – for din muskelmasse og styrke fungerer desværre efter use it or loose it princippet. 

 

3. Mærk efter – hvilken følelse får du i kroppen når du træner vs ikke træner?

En sidste, men effektiv strategi til at vedligeholde din træning, selvom du ikke har lyst til det, er ved at huske på hvilken følelse du får når du ikke træner og hvilken følelse du får når du træner. Den følelse som vi mærker, når vi ikke træner, er træthed, led og muskler begynder at gøre ondt, vi føler os tykke, dovne og uoplagte. Ikke en rar fornemmelse vel? Når vi træner derimod, også selvom vi i perioder næsten ikke kan slæbe os afsted, så kommer følelsen af velvære, energi, overskud og følelsen af at være i god form. Hvis du har det på samme måde, så er det den følelse du skal finde frem og den følelse der skal få dig ud af sofaen og ned i træningscenteret.

 

Har du brug for hjælp og forpligtelse til at komme afsted til træning? Så tilbyder vi altid en gratis samtale og prøvetræning, så du kan se om et forløb er noget for dig. 

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar