Skrevet af: Oliver Thorgaard

MYTE: Træning af maven giver tonede/markerede mavemuskler

Rigtig mange er af den opfattelse at markerede mavemuskler, er resultatet af 100 mavebøjninger om dagen. Det er desværre ikke sådan virkeligheden ser ud.

Den slanke, tonede og markerede mave. Vaskebrættet. Six-packen. De famøse ABS. Det er ofte en bestræbelse vi ofte støder på, når vi skal hjælpe folk i form. Du har måske også selv gået med tanken om at nu skal din mave være ”trænet”, og måske endda gået i gang på stuegulvet med en masse mavebøjninger? Det er i hvert fald det vi oplever som manges første indskydelse: "Hvis jeg træner min mave, så skal den nok blive flad/markeret".
Og hvor god intentionen end er, så er det højst sandsynligt ikke den vej du skal gå, hvis du ønsker en flad mave.

Læs videre på indlægget om hvordan DU kan opnå en sixpack eller tonede abs

 

Myten om hvordan du får tonede og markerede mavemuskler


Vi ser ofte alverdens dameblade, internetsider og fitnessguruer fortælle om deres "5 bedste øvelser der nok skal gøre din mave toptrænet". Og når man læser, hører og ser dette fra folk der umiddelbart ved hvad de snakker om, så kan der desværre opstå myter, hvor det bare handler om at vælge de rigtige maveøvelser og lave dem nok gange, så skal man nok opnå sit mål og forbrænde fedtet på maven.

Lad os prøve med en nem test, til at få afkræftet dette én gang for alle – Har du nogensinde set en overvægtig person, som havde en helt flad mave, eller endda sixpack, samtidig med at de havde meget fedt på resten af deres krop? Nej? Det har vi heller ikke! Derfor må der altså være noget andet på spil når man skal i form!

 

Kostens indflydelse på en flad mave

Ens fedtlagring sker ret tilfældigt, og man har ikke rigtigt kontrol over om man lagrer fedt på maven, benene eller armene. Derfor er det eneste redskab vi har til at få en lavere fedtprocent, nemlig at opnå et fedttab/vægttab. Dvs. hvis du ikke har den mave man ønsker, så er du nødt til at komme ned i fedtprocent. Dette opnås ved at spise mindre end man forbrænder, og der er sådan set ikke noget magisk ved det – Det er bare ofte ikke nemt!

Vi har skrevet en masse blogindlæg omkring tips til at opnå et vægttab, så det vil vi ikke gå i dybden med i dette indlæg. I stedet vil vi anbefale at du kigger på vores andre artikler eller skriver til os for at få hjælp til at opnå et vægttab.

Portionsanret og tab dig

Lav en køkken-makeover og opnåt et vægttab

 

Træningens indflydelse på en trænet mave

Når du endelig er kommet i den form du drømmer om, og du har opnået en flad mave, kan det være du stadig ikke er tilfreds. Der mangler jo nogle buler på den. Den er måske for flad og du ønsker at se mere markering.

Her kommer træningsdelen ind: effekten af at lave 50 mavebøjninger ad gangen ift. muskelopbygning er forventeligt ikke lige så god, som hvis du træner maven som hvilken som helst anden muskel, ift. muskelopbygning. Hvis du træner for muskelmasse (altså større/mere bulede mavemuskler) skal du træne dem ligesom en hvilken som helst anden muskel. Dvs. du skal finde nogle øvelser der udfordrer dig nok til at du ikke kan tage meget mere end 6-20 gentagelser – Og hvis du kan, så skal du finde en måde at gøre øvelsen hårdere på.

I dette blogindlæg har vi nogle af vores favoritter til nogle hårde og udfordrende maveøvelser: Sixpack - 3 hårde maveøvelser

Når du begynder at komme op mod de 20 gentagelser, eller måske 30-40, så kan det godt være at det syrer i din mave. Men det betyder ikke nødvendigvis, at du får større eller stærkere mavemuskler – Du bliver god til at tage mange gentagelser i den pågældende øvelse = Mere udholdende mavemuskler. Så find maveøvelser der udfordrer dig. 

 

Take-Home Message

En slank, tonet og veltrænet mave kommer af to ting:

  1. En lav nok fedtprocent til at der ikke er for meget fedt på maven, hvilket man kan opnå ved at tabe sig generelt.
  2. Hård styrketræning af maven, hvor den trænes ligesom en hvilken som helst anden muskel.

Hvis du ønsker hjælp til at opnå den mave eller krop som du drømmer om, så skriv til os og få en uforpligtende samtale.

Oliver

Oliver Thorgaard har flere års erfaring inden for styrketræning og er uddannet Diplomtræner. Derudover er han også ernæringscoach. Olivers passion for træning har givet ham en placering i fitness-kategorien Men’s Physique Junior.

Han har arbejdet som personlig træner i Fitness DK og er nu havnet hos Unlimited Performance. Her er han med til at gøre hverdagen lettere for folk. Han brænder for at hjælpe andre – ikke kun med deres krop, men også deres mindset. På den måde opnår hans klienter nemlig et vedvarende resultat og en forbedret livskvalitet.

Læs om Oliver her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar