Skrevet af: Anne Søndergaard

Psykologisk trick til at tabe dig

For at opnå et vægttab kræver det et kalorieunderskud. Du kan opnå et kalorieunderskud ved at motionere mere eller ved at spise færre kalorier. Langt de fleste fødevarer og drikkevarer indeholder kalorier (se på varedeklarationen hvis du er i tvivl). Ved at spise mindre, reducerer du dit kalorieindtag. For at bevare din mæthed kan du med fordel spise mættende fødevarer såsom fiberrige produkter, protein, frugt og grøntsager. 

Læs: spis grøntsager hvis du vil tabe dig og spis protein hvis du vil i bedre from

 

Psykologisk trick

At opnå et kalorieunderskud er oftest nemmere sagt end gjort, så her får du et psykologisk trick til at snyde dig selv til at spise mindre:

Spis af mindre tallerkner og snyd hjernen til at tro den spiser mere. 

Det er et fænomen som hedder Delboeufs illusion, som handler om relativ størrelsesopfattelse.

Fænomenet er opdaget af Joseph Delboeuf som var en belgisk filosof i 1893. Illusionen i sin enkelhed går ud på, at to cirkler af samme størrelse er anbragt tæt på hinanden, omringet af forskellige størrelse cirkler. Det bevirker, at de identiske cirkler ser ud som om de har forskellige størrelser. 

Vurder selv:

undefined

 

Desto større den omringende cirkel er, desto mindre virker cirklen. Dette kan også overføres til tallerken-størrelser. 

 

Tallerken størrelser

Hvis du vil tabe dig, så spis af en mindre tallerken - det virker! Forskningen viser at man spiser 22% mere af en middagstallerken på 30 cm. i diameter, sammenlignet med en på 25 cm. simpelthen fordi hjernen tror den store tallerken er tom.

Her er der serveret en identisk portion af porretærte, fyldt svinekotelet og lidt sommer-slaw på en stor 25cm tallerken og en lille 22 cm. tallerken. Vil du gerne spise en store portioner mad uden at det koster dyrt i ”kalorie budgettet”, så vælg en mindre tallerken og snyd hjerne til at tro du spiser mere. 

 undefined

Alle opskrifterne finder du på min madblog: www.annesondergaard.dk

 

Vil du have flere tips og tricks til at tabe dig og i gang med styrketræning? Så kan du også læse:

Sådan spiser du mindre og Portionsanret og tab dig

 

Har du brug for personlige råd og vejledning til dit vægttab? Så er du velkommen til at få en uforpligtende samtale – book en samtale ved at kontakte os her.

Anne Marie

Anne Søndergaard har trænet gymnastik hele sit liv og har udvidet sit felt med træning og fitness. Hun har en bachelor i Idræt fra Aalborg Universitet og er derudover også uddannet Diplomtræner og ernæringscoach. Anne Marie har desuden også placeringer indenfor vægtløftning.

Hun er i særdeleshed optaget af at træne kvinder, men interesserer sig også i høj grad for ernæring. Udover at være en del af Unlimited Performance, har Anne også sin egen madblog, hvor hun eksperimenterer og deler lækre og sunde opskrifter.

Anne brænder for, at hendes klienter skal blive den bedste version af dem selv. Som underviser på Unlimited Performance’s bootcamps for kvinder, baner hun vejen for, at flere kvinder skal styrketræne og finde glæden i træning

Læs om Anne Marie her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar