Skrevet af: Anne Søndergaard

Skal du træne for at tabe dig?

Kost eller motion

For at tabe dig skal du være i et kalorieunderskud (bruge mere energi end du indtager), her kan du læse om hvordan du kommer i et kalorieunderskud:

Spis grøntager hvis du vil tabe dig

Så meget protein skal du spise for at tabe fedt og bygge muskler

Spar på fedtet, spar på kalorierne

 

Du kan opnå et kalorieunderskud på to måder:

1: Indtage mindre energi end du forbruger

2: Forbruge mere energi end du indtager

 

Du kan også lave en kombination hvor du både indtager mindre og forbruger mere. Men hvad er bedst? Og hvilken form for vægttab holder?

undefined

Kost og træning i sammenhæng

Kost

Igennem kosten er det muligt at regulere energiindtaget eller med andre ord kalorieindtaget. Kalorieindtaget har stor indflydelse på om du taber dig, tager på eller om din vægt forbliver uændret. Energiforbruget er først og fremmest afhængig af kroppens størrelse og det fysiske aktivitetsniveau. Det vil sige, at en stor person har et større energiforbrug end en lille person, hvilket også betyder at energiforbruget falder i takt med et vægttab, da kroppen ikke længere har brug for samme mængde energi. Et stort proteinindtag kan øge energiomsætningen, mere om proteiner her: Spis protein hvis du vil i bedre form. Energiindtaget reguleres udelukkende af kosten.

 

Træning

Træning skaber kalorieforbrug, da du forbruger energi når du træner. Samtidig kan træning, afhængig af hvilken form for træning, opbygge og vedligeholde din muskelmasse og din styrke. Træning kan også forbedre din kondition.

Træning er ligeledes med til at øge dit aktivitetsniveau og samtidig kan omdannelsen af fedt til muskelmasse via træning, medvirke til at opretholde din energiomsætning. 

 

Kombination

Det er meget svært at ud-motionere en meget kalorietæt kost. På den anden side er det også svært at blive ved med at reducere sit madindtag i takt med at energiomsætningen falder i forbindelse med en lavere kropsvægt. Med begge metoder er det muligt. Ved en kombination af kost og træning viser en sammendrags artikel fra 2005 et 20% større vægttab, end ved kostomlægning alene. Samtidig viser det også at langtidseffekten af kost kombineret med motion er 20% bedre efter 1 år.  

 

Konklusion

Både kostændringer og træning kan føre til et vægttab. En kombination af begge vil være mest gavnligt, da sandsynligheden for at du taber fedt og bevarer muskelmassen er større i kombination med træning, men ved træning alene er det svært at kontrollere energibalancen.

Den største chance for at opnå succes med dit vægttab er ved at være vedholden i en længere periode.

 

 

Ønsker du hjælp til at komme i gang med træning og vedvarende kostændringer så kontakt info@unlimitedperformance.dk for en uforpligtende samtale

 

Referencer

Long-term weight loss after diet and exercise: a systematic review. 2005.

Anne Marie

Anne Søndergaard har trænet gymnastik hele sit liv og har udvidet sit felt med træning og fitness. Hun har en bachelor i Idræt fra Aalborg Universitet og er derudover også uddannet Diplomtræner og ernæringscoach. Anne Marie har desuden også placeringer indenfor vægtløftning.

Hun er i særdeleshed optaget af at træne kvinder, men interesserer sig også i høj grad for ernæring. Udover at være en del af Unlimited Performance, har Anne også sin egen madblog, hvor hun eksperimenterer og deler lækre og sunde opskrifter.

Anne brænder for, at hendes klienter skal blive den bedste version af dem selv. Som underviser på Unlimited Performance’s bootcamps for kvinder, baner hun vejen for, at flere kvinder skal styrketræne og finde glæden i træning

Læs om Anne Marie her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar