Skrevet af: Pernille Tøsti

5 tips til at få tid til at træne efter fødsel

Vi kender det godt... der er kommet et vidunder til, og for alt i verden skal alt tid bruges på den lille ny, og for guds skyld ikke på dig selv. 

Sådan er det normalt at have haft en forestilling om var optimalt, lige indtil det ikke var.  For selvom du er nybagt mor (eller far), har du stadig behov for at prioritere dig selv, måske endda endnu mere nu, hvor du sætter dig selv og dine egne behov bagerst i køen 

Vi støtter op om at en glad mor er en god mor, og dette er et argument for at prioritere dig selv, og give dig tid til hvad end der giver dig energi, uanset om det er 1 ugentlig træning, svømmetur, gåtur eller andet. 

Du kan benytte dig af flere forskellige værktøjer, når det handler om at få prioriteret tid til træning, nedenfor har vi samlet de 5 bedste tips til at få prioriteret træning til dig, som nybagt mor: 

 

1. Skemalæg din træning

Du kan aftale med din kæreste, mor eller en anden du har nært, om det kan være muligt med en fast træningsaftale med dit træningscenter 1-2 gange om ugen, og samtidig kan de hygge med baby! Du kan faktisk tredoble dine chancer for at komme afsted ved at planlægge, hvad, hvor og hvornår. Det kan du læse meget mere om her.

2. Tag baby med til træning

I UP elsker vi små børn, og vi er vant til at træne nybagte mødre (og fædre for den sags skyld) med personlig træning tilpasset dig og dine behov. Vi kan planlægge træningerne i babys lur, og hvis baby har lyst til at være med, tilpasser vi blot timen, så både forældre og barn synes det er sjovt.  

 

3. Sæt baren lavt

Du vil rigtig gerne tilbage i før graviditetsformen hurtigere end selve graviditeten varede, og det ender ofte i urealistiske forestillinger og forventninger til dig selv, som kan medføre, at du mister motivationen og lysten til at træne. Derfor er vores bedste råd til dig at starte med at sætte små handlingsmål, såsom at du gerne vil gennemføre X ugentligtræninger, og evt. 2-3 gåture i løbet af ugen. Når dette lykkedes og er blevet til en sund vane, kan der stille og roligt bygges på. Det kan være svært at vide hvordan kroppen udvikler sig umiddelbart efter en fødsel og vægten kan være svær at kontrollere. 

Her er vores 5 bedste tips til hvordan du kommer tilbage til træningen eller hvis du er ved at starte op.

 

4. Gå stille og rolig fremad

Handler dine mål primært om vægttab, er et roligt vægttab at foretrække, specielt hvis du som mor ammer og søvn er en mangelvare. Det kan være krævende at være i det nødvendige energiunderskud for at opnå et vægttab, så sæt baren lavt og stil efter et vægttab på evt. 1-2% af din kropsvægt om måneden. Der er stor forskel på hvor nemt du har det i energiunderskud, så prøv dig lidt frem 

 

5. Planlæg efter babys søvnmønster

Efter nogle uger/måneder, begynder de fleste at kende til babys søvnmønster i grove træk, og der vil formentlig være tidspunkter i løbet af dagen din baby sover bedst, dette er en oplagt mulighed for at få tid til din egen træning.  

 

Har du (eller evt. din mødregruppe) brug for hjælp til at komme tilbage til træningen og til en krop du føler dig tilpas med - med sikkerhed om du griber det sikkert og korrekt an? Så kontakt os for en uforpligtende samtale og et personligt- eller gruppeforløb.

0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar