Skrevet af: Kasper Odsbjerg

Svært ved at mærke din mave når du træner? Prøv disse 3 supersæt

Har du svært ved at mærke dine mavemuskler når du træner mave? Prøv at kombinere dynamiske maveøvelser som Situp, V-up eller Lying knee raise med en statisk variant lige efter, og vi garanterer at du kan mærke dine mavemuskler. Inden vi præsenterer dig for 3 supersæt til din mave, så vil vi gøre dig klogere på hvorfor du overhovedet skal træne mave. 

 

Hvorfor træne mave? 

Udover jagten på flotte, veltrænede mavemuskler (som især opnås i køkkenet), så har mavetræning også sin plads i forhold til at få en stærk core, som skal spænde op og beskytte rygsøjlen i løft som Squat, Dødløft, Overhead Press osv. Der er mange øvelser du kan lave for at få en stærk core, men især de statiske maveøvelser er gode til at lære dig at holde et stærkt spænd.  

Læs også: Prisen for flad mave og sixpack 

 

3 effektive supersæt til dine mavemuskler 

Supersæt 1: 

3 runder af:

10-20 V-up (kan også laves med 1 ben for at gøre det nemmere)

Direkte til: 

30-60 sekunder i Planke 

Minimum 2 minutter pause ml. runder. 

 

Supersæt 2: 

3 runder af: 

10-20 Situp 

Direkte til: 

20-30 sekunder i Hollow Hold 

Minimum 2 minutter pause ml. runder. 

 

Supersæt 3:  

3 runder af:

10-20 Lying knee raise 

20-30 sekunder i Side planke 

Minimum 2 minutter pause ml. runder. 

 

Du kan vælge 1 af ovestående supersæt som en afslutning til din almindelige træning, så du ikke udtrætter dine mavemuskler og core, som du skal bruge i din generelle styrketræning.  

Læs også: Hvilken type sixpack vil du have? 

 

Har du brug for råd og vejledning til hvordan du strukturer og planlægger din træning, opnår et vægttab og måske markeret og synlige mavemuskler? Så er du altid velkommen til at booke en gratis samtale og prøvetræning hos os, inden du beslutter dig for at opstarte et forløb. 

Kasper

Kasper Odsbjerg har mange års erfaring under vægtstangen og har siden 2004 beskæftiget sig med styrketræning. Han har op til flere placeringer inden for styrkeløft i bænkpres og er uddannet fysioterapeut. Derudover er han også uddannet Diplomtræner i fysisk træning og ernæringscoach

Han bruger sin erfaring til at hjælpe andre mennesker med at opnå deres personlige mål. Derudover bruger han sin teoretiske og praktiske erfaring til at skrive uddybende artikler omkring træning og kost. Kasper bestræber sig på at have den nyeste viden indenfor sit felt. Derudover er Kasper én af stifterne af Unlimited Performance.

Kasper brænder for at hjælpe andre til at få en bedre og mere positiv hverdag, hvor både kost og træning er inkorporeret. Han er særligt optaget af genoptræning, skadesforebyggelse samt fedttab og muskelopbygning.

Læs om Kasper her
0 Kommentarer

Der er endnu ikke oprettet nogle kommentarer til indlægget

Opret en kommentar